3 Eylül 2009 Perşembe

Alışveriş çılgınlığı, pasaport değişimi, vesaire.

Dün Hesionka ile Maltepe Carrefour'daydık. Yakın bir arkadaşımızın bebeği 1 yaşına girdiği için hediye almaya gittmiştik. Hediyeyi aldık almasına ama alışveriş çılgınlığı dalgasına kapılıp abuk subuk şeyler de alıp çıktık. Bu durumu eve gelince farkettik. Meslea bebeğe oyuncak alırken gördüğüm ışın kılıcına hemen atladım, sadece 10TL'ydi. Tipi gayet güzel olmasına rağmen, kutusunun üstünde "With Lightning Sound" ve "Kutuda gösterilen resimlerle, kutu içeriği birebir uyuşmayabilir, farklı özellikleri olabilir" yazısını görünce, şüphelenmedim değil.

Oradan Carrefour'un içine girdik ki, Carrefour'dan "aaa ne kadar ucuzmuş", diye alınıp daha sonra evin kuytu köşelerinde kaybolan, bulunduğunda da "Bu neydi yaw niye almıştım ben bunu" denilen birşeyler almadan çıkan pek kimse yoktur. Oradan da 3 boy bir arada el feneri takımı ve kafası değişebilen makas seti aldık. Eve dönünce fenerlerden en büyük olanı açtım, içine hala neden üretildiğini bilmediğim Zebellah boy pil koymak gerekiyordu. Piller fenerin kendisinden pahalı. Neyse diğerleri kalem pille çalışıyordu. Makas seti tam bir çaynizzz tırt ürün çıktı.

Ama günün bombası, ışın kılıcını denememle yaşandı. Kılıcın ucunu elle dışarı çıkartıyorsun... Neyse onu geçtim, Star Wars'ın ışın kılıçlarındaki karizma sesi bekleyerek düğmesine bir bastım, ortaçağ kılıcı sesi çıktı. Şlliighh diye kılıç çekme sesini duyunca, neden 10TL olduğunu anladım. Neyse ses modülünü bir şekilde çıkarıp sadece ışıklı halini kullanmayı deniyeceğim artık. Bir de üstüne sağa sola temas ederse de ses çıkarır yazmışlar, Hesi kapıya doğru bi koydu kılıcı, sadece plastiğin eğilme sesi geldi, pek elektronik bir ses değil yani. Ucuz etten en azından yahni yaparsın, kötü de olsa yersin, bunları napıcaz bilemedim. Neyse fenerlerin hakkını yemiyelim, bir işe yarıyor onlar.



Sabah pasaportumu yenilemek için Emniyete gittim. Kapıdan girer girmez pasaport yeniliyeceğimi söyleyince, "Önce parmak izi aldıracaksınız dediler". Şaşırdım tabi, ama herhalde yeni prosedür diyerek parmak izi vermek için memurun yanına gittim. Bu arada sanıyordum ki elimi mürekkebe basıp sonra kağıda filan basıcam. Meğerse parmakları scan ediyorlarmış. Birden hayalimde CSI dizisindeki gibi bir ortam canlandı. Hızlı hızlı geçen resimler ve parmak izlerini tarayan süpersonik bir bilgisayar, arada benim acele çekilmiş vesikalığım da geçiyor filan.

Tabiki de öyle bir mekan değil. Uzattım elimi, memur parmaklarımı ayırarak bir bir küçük scan makinesine koydu. Tam o sırada dövmemi gördü ve muhabbet başladı.

M- Dövmemi o
L- Evet
M- Ne yazıyor
L- (Hah başladık işte)Özel birşey
M- Devlet sırrı mı?
L- (O sırada "Kıçını tekmelerim aynasız" yazıyor desem dedim ama tabiki de vazgeçtim, adam da işini yapıyor ne yapsın)Eşimle aramızda özel bir şey dedim
M- Haaaa...Pardon
L- ......(Scan eden aletin sesi ve parmaklarımın bir o yana bir bu yana bastırılışının devam edişi)
M- Nece yazıyor
L- (Hiç elfçe, Yüzüklerin efendisi bilmemne karıştırmadan)Latince yazıyor dedim.
M- Ha Latinceeee, Gerçek mi, deri altında mı?
L- Evet.
Bir başka memur geldi diğerinin yanına,
M2- Ne o??
M- Dövme
M2- Haaa ne yazıyor?
L- Eşimle aramızda özel bir şey
M2- Haaa romantik olaylar keh keh keh.
L- Evet bu yüzden asla boşanamam.
M2- (Anlamsız bakış)
M- Arapça gibi de sanki, şu harf Arapça değil mi?
L- Yok.

Parmakların hepsi bitti, muhabbetten kurtuldum. Artık pasaport, ehliyet, silah ruhsatına başvururken parmak izi de gerekiyormuş. Faydalı aslında, ama işin daha çok başındayız gibi.

20 yorum:

[Reply] Hesionka dedi ki...

ya kocacım diorum sana allahuekber yazıo de kurtul die :D

[Reply] Loreathan dedi ki...

Tipime de ne uyuyor ya Allahuekber eheua

[Reply] Allegra'nde dedi ki...

fişliyorlar bizi fişliyorlaaar.. :)))

[Reply]
Adsız dedi ki...

ışın kılıcı!

[Reply] Loreathan dedi ki...

@Allegra'nde

En azından suçluların bulunması hızlanır belki.

@rotten apple

??:D

[Reply] Eliza Doolittle dedi ki...

"Kicini tekmelerim aynasiz yaziyor desem" kisminda ofiste kahkaha attim hahahah :)

[Reply] Loreathan dedi ki...

@Eliza Doolittle

Heheh, valla diyesim geldi öyle. Zaten parmak izi filan alınıyor, Amerikan action filmi misali ortamlar. Tam giderdi laf.

[Reply]
Adsız dedi ki...

ehehe yok birşey kendimden geçtim bir an.

[Reply] Marjo on makeup frenzy dedi ki...

Heheh ben de merak ediyordum Carrefour neden böyle dandik ötesi mal satıyor diye, meğersem alıcısı varmış :Pp

Parmak izi alıyorlar galiba 2 senedir, ben de yenilettiğimde barnaamı bastım, gerçi bizim küçük şehir mürekkebe bastırdılar :( saç kılı tükürük örneği de alacaklar mı diye bekledim ama o kadar ilerlememişiz daha. o görevlilerin sıkıntıdan acayip hayvanlara benzeyen geyiklerine ben de maruz kaldım.. hangi bölümde okuyosun, insan kopyaladın mı, bitirince iş var mı ki türkiye'de.. bitmez bu geyikkk..

[Reply]
Adsız dedi ki...

''insan kopyaladın mı''.ürkütücü.

[Reply] Loreathan dedi ki...

@rotten apple

Ligthsaber :D

@Marjo on makeup frenzy

Tüh, yakalandık, ama orjinaliminde parmak izi benle aynı deseydin :D

[Reply] DORİS dedi ki...

Allegra'nde'ye kaılıyorum, fişliyorlar bizi:)))

[Reply] noraashira dedi ki...

Cidden neyazıyor orda >:)

[Reply] Loreathan dedi ki...

@noranıngemisi
Resmini çekip koyucam bloga, inceleyip çözersin^^

[Reply] mit dedi ki...

Benim memlekete gitmişsin bakıyorum. Ben Maltepe doğumluyum da... Işın kılıcına bayıldım doğrusu. Hele o ses efektleri :)

[Reply] Loreathan dedi ki...

İstanbul Maltepe yalnız Ankara değil:) Ama herhalde İstanbul'dakini kastettin sen de zaten.

Attım köşeye kılıcı, uyuz oldum.

[Reply] mit dedi ki...

İstanbul, Maltepe. Aynı güzide yerden bahsediyoruz. Işın kılıcın atınca geri gelmedi mi kendi kendine? :P Harbiden dandikmiş :)

[Reply] gulnihal kalfa dedi ki...

Bir gün karşına biri çıkacak. Dvmem mi o diyecek sen off yine başladık derken, elfçe değil mi o hatta şu yazıyor dimi diye sorucak. Sen dumura uğrayacaksın ama güzel bir dövme anısı olucak. Bence ollur mu olur ama bakalım ne zaman :)

[Reply] Loreathan dedi ki...

@gn hanım

Elfçe olduğunu anlasın canımı yesin:D

[Reply] Minik dedi ki...

Iphone da lightsaber application i indir mutlaka seslerine bayilacaksin.

Yorum Gönder

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...