24 Eylül 2009 Perşembe

Türk Alfabesi


Geçen gün şu yukarıdaki fotoğrafa rastladım. Alfabemizin ilk kabul edildiği yıllarda yukarıdaki fotoğraf Türkiye'de çekilmiş. Bu fotoğrafa bakınca bir çok değişik duygu hissettim,

O yıllara özlem; Herkesin vatanı için çalışıp çabaladığı, yolsuzluğun olmadığı, insanlığın ne olduğunun bilindiği, milletçe tek bir organizma gibi hareket edildiği, Türkiye'nin artık batı medeniyetlerinden bir eksiğinin kalmayacağı yılların başlangıcı. Ama ne olduysa bu şekilde devam etmedi, önümüz hep kesildi, çelmeler takıldı, ilerlememiz yavaşlatıldı. Şu anda da yapılmak istenen, ülke üzerinde oynanan oyunlar bunu devam ettiriyor. Kendimi kurtarayım da, millet ne yaparsa yapsın, başının çaresine baksın zihniyetli insanlarca yönetiliyoruz. Eline bir ekmek, bir torba kömür verip oyunu alırım düşüncesi ile insanlarımız daha bir fakir daha bir muhtaç hale düşürülüyor. Ama Türk milleti bunun da üstesinden gelecek ve o eski aydınlık günlerine dönecektir.

Nefret; Ne zorluklarla elde edilen modern alfabemize, adı üstünde Türk alfabesine "x,q,w" gibi harfler sokmaya çalışanlardan, ve alfabemizi doğru dürüst kullanmayan insanlardan.

Sevgi; Türk alfabesini bize kazandıran, onun kullanımını öğrenip de bizlere de öğreten herkese duyduğum sevgi.


5 yorum:

[Reply] Allegra'nde dedi ki...

tebrik; çok güzel yazmışsın.

şüphe; geleceğe karşı bu kadar umutlu olman hayal kırıklığı yaratmasın? zira ben çoktan umudu kesmiş durumdayım :/

[Reply] Loreathan dedi ki...

@Allegra'nde

Şüphe duymalıyız ki uyanık olalım:) Umudu kesersek de onlar kazanır.

[Reply] Hesionka dedi ki...

bu milletin bu kadar sessiz olması sinirime dokunuyor artık. kimsede tık yok, nasıl iş anlamıyorum. yunanistanda polis gösteri yapan bir çocuğu vurdu, yer gök inledi, aylarca olaylar bitmedi. biz de çocukların vurulması doğal hayatın parçası. vah vah diyip geçer olduk.

neden tepkisiziz? neden herşeyi sessizce kabulleniyoruz?

[Reply] mit dedi ki...

Güzel bir yazı olmuş adamım. Hislerine ve yazdıklarına sonuna kadar katılıyorum. Klavyene sağlık

[Reply] Loreathan dedi ki...

@mit

Teşekkürler...

Yorum Gönder

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...