29 Eylül 2009 Salı

Yürüyen Merdiven Kabusu

Az önce şu aşağıdaki haberi okudum ve her moktan haberi olan milletimin, yürüyen merdiveni ilk defa görmesine akıl sır erdiremedim.

"RİZE - Açılan alışveriş merkezinde hizmete giren yürüyen merdiven Rizelilerin ilgi odağı oldu. İlk kez gördükleri yürüyen merdivene binmek isteyen Rizeliler izdihama yol açtı. Bazı kişiler yürüyen merdivenden düşerek hafif yaralandı, bazıları çevredekilerin yardımıyla üst kata çıkabildi."

Bari Rizeli'ler diyerek genellemeselermiş, illa bir fıkra tadı yaratacaklar ya.

Hadi ilk defa gördün, binmeyi becerememek ne? Mekanik rodeo bizonuna biniyor sanki, neyi beceremiyorsun? 3G'li telefondan internete girmeyi bilirsin ama. Trajikomik buna denir işte.

Bunun dışında bir de alışveriş merkezlerindeki üst katlara çıkmak için, merdiven değilde kayan bant gibi bir şey vardır. Orada mal gibi dikilip ağzı açık etrafı seyredenler, size kıl oluyorum, önünüze geçip geriye doğru yuvarlamak istiyorum sizi, kardeşim lunaparkda mısın? Eğer illa durucam, etrafı izleye izleye gideceğim, dötümü kaldırmıyacağım diyorsan da sağda dur. Mal gibi orta yerde durup bir de geçişi engelliyorlar. Ingiltere'de yürüyen merdivenlerde bu şekilde duranlara acaip sert çıkışıyor diğer insanlar.

Biz de Hesionka ile her seferinde böyle duran malakların arkasından yüksek sesle "GEÇEBİLİRMİYİZ!" diyerek kenara çekilmelerini sağlıyoruz. Asıl komik olan "Ne yapıyor bunlar ya, otomatik giden bantta yürünür mü?" dercesine dönüp garip garip bakıyorlar. Uyuşuklar, az kaldı yuvarlayacağım bir kaçınızı. Sabah sabah sinir yaptım:)

12 yorum:

[Reply] Ova (Excuse My Reading) dedi ki...

genelde sadece yurtdısına çıkanlar biliyor bu merdivenin sagında durma gerekliligini

[Reply] Loreathan dedi ki...

Bence mantık olarak, içgüdüsel olarak bilinmesi anlaşılması gereken bir durum. Acelesi olan var, durmak istemeyen var, ama yürüyen merdivene binemeyen insandan ne beklersin ki.

[Reply] mit dedi ki...

Bunun aynısını Fas'ta yaşamıştım ben. İlk kez yürüyen merdiven yapılıyordu yeni açılan bir alış-veriş merkezi için. Bütün fas oradaydı sanırsam :) Defalarca binenler, binmek için kavga edenler, üzerinde fotoğraf çekilenler daha neler neler... En sonunda merdiven bozuldu haliyle. Alış-veriş merkezinin yöneticileri de hiç tamir etmeye falan kalkmadı. Öyle kaldı merdiven...

[Reply] Loreathan dedi ki...

@mit

binmeyi becermişler en azından, bizimkiler düşmüş yaralanmış bir de:D

[Reply] arinna dedi ki...

bir defasında yürüyen merdiven arıza yapmış millet üstündeyken duruvermişti üstünde sıkış tepiş duran insan yığını bir 10 dakika arızanın geçmesini bekleyip yürümediler o günden sonra kimseden sol tarafta bekleme yapmamasını bekleyemedim :)

[Reply] Loreathan dedi ki...

@arinna

:O inanılmamış. Ben uyarmaya devam edeceğim yavaş yavaş eğitmek lazım milleti.

[Reply] noraashira dedi ki...

İspanya'daydı sanırım, sokakta yürüyen merdiven var, biz de hala görmeyen insanlar var.

[Reply] Hesionka dedi ki...

of ya of! nasıl bir kafadır bu ya? rizede ilk yürüyen merdiven de tuhafmış yahu, hiç yokmuymuş ki allaaallaa. iyi kimse ölmemiş, olmayacak şey değil çünkü!

[Reply] Griffith dedi ki...

yıhyıh...galiba yürüyen merdivenlerde/bantlarda öylece dikilince çoğumuz enerjiden tasarruf sağladığımızı falan sanıyoruz.diğer türlüsü enayilik gibi geliyor.ben de bazen yapıyorum mesela.çok enteresan hakkaten.okuyunca dikkat ettim.:] blogumda bir ara bu konu üzerine eğilmeliyim,evet.

[Reply] Loreathan dedi ki...

Aman Griffith'cim, en azından sağda dur bari:)

[Reply] Volkan dedi ki...

saat 12'den sonra rize'de yaşanmış bu olay bellii:PPP

Şişli Migros yeni açılmıştı. Ben de ufacıktım sanırım (18 yaşında filan:P)) yürüyen merdivenlerle bi 10 tur attım. sonra güvenlik gelip siea ulan çekti. gittim.

[Reply] Loreathan dedi ki...

@Volkan

Biz de İzmit/Değirmendere 'de oturuyorduk, oradan 1985 senesinde filan İstanbul'a dedemleri bir ziyaretimiz sırasında, ilkokuldayken filan ilk defa görmüştüm. O sıra da bile kullanmakta bir zorluk yaşamamıştım:D

Yorum Gönder

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...