1 Ekim 2009 Perşembe

The Mighty Boosh



Hesionka ile yeni favori dizimiz olan "The Mighty Boosh"a bir gece yarısı kanallar arasında gezerken BBC'de rastladık. İyiki de rastlamışız, hayatımızda izlediğimiz en ruh hastası dizi budur herhalde.

Genel konusu; Howard Moon ve Vince Noir adlı birbirine zıt iki karakterin başlarından geçen fantastik ve komik ötesi olaylar. Bu cümle ile konu aşırı sade göründü, ama öyle olaylar, öyle enteresan ve komik karakter ve yaratıklarla karşılaşıyorlar ki, yazı ile anlatmak çok zor. Resimle anlatımı şöyle birşey:D



Bir örnek vermek gerekirse; Dizi ile ilk tanıştığımız bölümü serinin en komik bölümlerinden biriydi."Journey to the Centre of the Punk" adlı bu bölümde Vince, Howard'ın çok değerli bir caz plağını dişleriyle kırar, bu sırada plağın bir parçasını yutar ve Caz canavarı virüsü vücudunu ele geçirir ve onu komaya sokar. Bu durumdan arkadaşını kurtarmak isteyen Howard, arkadaşlarının yardımı ile içine bindiği bir denizaltıyı mikroskobik boyutlara indirtir ve Vince'in kanına enjekte edilir. Normal boyutlarına dönmeden Caz canavarı virüsünü bulup yok etmelidir.

Dün izledğim bir bölümde ise, Vince'in eskiden kurduğu bir Glam-Folk grubunu hatırladığı flashback'de gülmekten kendimizi kaybettik. Grup Kiss grubu gibi makyaj yapmış, fakat  boğazlı kazak giymiş, klasik gitar ile Folk tarzı şarkı söylüyor. :D

Karakterler ve konular absürdlük sınırlarını zorlasa da izlemesi inanılmaz eğlenceli bir dizi. Malesef Türkçe altyazısını bulamadım. Hatta İngilizce altyazısını bile bulamadım. İngiliz aksanı nedeniyle anlamak biraz zor olabiliyor.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...