20 Kasım 2009 Cuma

PS3 alacaklara uyarı

Salyalarımı akıtarak Dubai'den aldığım PS3 ile ilgili bilmediklerimi evde deneyerek tecrübe ettim. Öncelikle en azından bir HD Ready LCD/Plazma TV'niz yok ise bu konsolun hiç bir anlamı yok. Çözünürlük PS2 gibi kalır.

LCD TV'im 2005 senesinde alınmış olduğu için(gerçi alakası olmaması gerekiyor ama) HDMI girişi yok(muş). Sadece pc monitorlerindeki gibi DVI girişi var. Eh en azından o var o da işe yarıyor diye dün HDMI/DVI kablosu aldım. Eve geldim büyük hevesle kabloyu taktım. Görüntü şok edecek kadar güzel ve net çıktı. Hemen yeni aldığım Little Big Planet adlı oyunu koydum... Sessizlik...Kablo sesi aktarmıyormuş, sadece görüntüyü aktarıyormuş. TV HDMI'dan bağlı olduğunu zannettiği için de sesi alıyorum sanıyor ve diğer ses veren çıkışları kapatıyor. /facepalm.



HDMI/DVI kablosu

Gecenin büyük bir kısmı internette buna bir çözüm aramamla geçti, malesef bir şey bulamadım. Saçma sapan 200-300USD'lik çeviriciler filan buldum anca. Herneyse bu gün yine nette araştırırken bir video gördüm. Benimle aynı sorunu olan 13-14 yaşlarında bir Ingiliz çocuk, video çekip youtube'a koymuş. Şok oldum, benimle tamamen aynı sorunu vardı ve çözmüş!Yapmam gereken tek şey, PS3'den çıkan RCA kablolarını, bu tarz girişi olan bir ses sistemine bağlamakmış. Masaüstü 2+1 ses sistemi bile oluyor. Haftasonu bir tane alıp deneyeceğim. Böylece hem ses hem görüntüden kayıp olmadan PS3 keyfi yaşayabiliyorsunuz.

Bir diğer çözüm ise TV'nizde DVI Audio In diye bir giriş var ise  3.5MM 2XRCA adlı bir aparat var, RCA kablosundaki ses kablolarını buna bağlayıp 3.5mm jak ile DVI audio in girişine takarsanız sesi bu şekilde de halledebileceğiniz söyleniyor. Sanırım önce bunu deneyeceğim, bakalım.
Edit: Bu yöntem çalıştı artık yüksek çözünürlük oynayabiliyorum ^_^

Herşeye rağmen, görüntüyü scarttan bağlayıp düşük çözünürlükte bile olsa en azından sesleri duyarak bütün gece Hesi ile Little Big Planet oynadık. I love Sony, PS3 gerçekten muhteşem.



4 yorum:

[Reply] Vincent dedi ki...

İyiki LCD tv nin HDCP özelliği varmış, o olmasaydı (olmama ihtimali düşük gerçi) sadece sessizlik değil, simsiyah bir ekran çıkardı karşına :)

PS3 alma sebebi:
http://www.gran-turismo.com/

İyi oyunlar :)

[Reply] Loreathan dedi ki...

@Vincent

Ya sorma ben HDMI var sanarken neler geldi başıma. Henüz hala çözmüş saymıyorum sorunu, şu sesi ve görüntüyü aynı anda aliyim o zaman rahatlayacağım.

Yarış oyunlarını çok sevmem ama grantourismo ayrı birşey bilitim. Haldır huldur oyun alamıyorsun tabi eheh kazık ps3 oyunları.

[Reply] Vincent dedi ki...

Bulduğun çözüm %100 işe yarayacaktır. Videonun tamamını izlemedim ama RCA ses kablolarını bağlayıp PS3'ün menüsünden ses çıkışını hangi porttan almak istediğini seçtiğinde ses gelecektir. Bizzat denemedim ama dvi+rca ses kombinasyonu ile Lcd monitörlerinde PS3 oynayan bi sürü insan var, için rahat olsun.

[Reply] Loreathan dedi ki...

@Vincent

Yeni bi çözüm daha keşfettim ilk onu deneyeceğim, RCA ses kablolarını tek bir 3.5mm jaka çeviren aparat var. TV'de dvi audio in girişi de var. Bakalım o olmassa artık ilk yönteme dönerim.

Yorum Gönder

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...