22 Ağustos 2014 Cuma

Steve Mccurry

Steve Mccurry olarak söylediğimde kimse tanımaz muhtemelen ama kendisi meşhur "Afghan Girl" fotoğrafını çekmiş olan Amerikalı fotoğrafçı. Ben de şimdiye kadar kendisini sadece "Afghan Girl" fotoğrafı ile tanıyordum. Yeni keşfettiğim blogu ve Tumblr sayfasını görünce kendisine ve sanatına hayran kaldım. 

Alttaki fotoğraf kendisine ait olmasına rağmen hikaye Jason Elliott'ın "An Unexpected Light" kitabından. Bunca fotoğraf arasında bunu seçmemin sebebi, kendisinin de blogunda bu hikaye için aynı fotoğrafı kullanmış olması. Gerçekten çok hoş bir hikaye.

All rights reserved to Steve Mccurry

Uluslararası kızıl haç örgütünde çalışan bir Fransız, Kabil'deki hapishaneleri teftiş ediyor ve orada bulunan kişilerin sayısını belirliyormuş. Tüm sayım bittikten sonra kapalı bir kapı görmüş ve arkasında ne olduğunu sormuş. Görevliler, sadece hücre hapsinde olan yaşlı bir adam olduğunu söylemişler. Kendisi görev gereği onu da görmek zorunda olduğunu söylemiş. Hücre kapısı açıldığında karşısında penceresiz ve soğuk bir hücrede oturan yaşlı bir adam bulmuş. Adam kendisini görünce zar zor ayağa kalkmış ve üzerinde oturduğu bezi yerden alıp silkelemiş. Sonra tekrar yere koyup bir adım geri çekilmiş, gülümseyerek misafirine oturması için kendi yerini sunmuş.

Steve Mccurry'nin çarpıcı çalışmalarını görmek için

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...