24 Eylül 2009 Perşembe

Bayramda izlediklerim

Bayramda büyükleri ziyaret sonrası evde döt yayıp Fallout oynadım ve film izledim. Arada Wow'da açtım ama 5 dakika sonra "Meeeh" diyerek kapattım. Neler izledim;

Antichrist - Lars Von Trier abi sen ne yaptın böyle. Dancer in the Dark'da kendine hayran bırakmıştın ama bu film olmuş mu hiç sence?Bence ona göre olmuştur çünkü belliki sadece kendi için çekilmiş bir film. "Cannes'de gösterildiğinde çok tepki aldı" haberini görünce "Ahaa yaşasın hemen izlemeliyim" olmuştum ama bu heyecana değmezmiş.Aşırı açık sahneler, aşırı rahatsız edici bir iki şiddet sahnesi, ne idüğü belirsiz mesajlar. Çok yorucu bir film...Bazı sahneler The Path adlı oyunu anımsattı, sadece o kısımlar ve aşağıdaki karedeki gibi bazı sahneler güzeldi.


Borat - Tamam bazı yerlerinde kahkaha attım komikti ama, bir yandan da sanki ben Kazakistan'lıymışım gibi sinirlendim. Ne hakla bir başka halkın insanını bu kadar aşağılamışlar anlayamadım. Kafadan bir ülke uydursalarmış çok daha komik olurmuş. Brüno gibi absürd bir film.



State of play - Güzel bir film, kurgu, anlatım, süprizler... Diğer filmler arasında izlediğime değdi diyebileceğim bir filmdi. Tavsiye ederim.



There will be blood - Daniel Day-Lewis amcayı severim, çok iyi bir oyuncudur. Bu filmde de oyunculuğu üst düzeyde. Film bir sürü ödül almış fakat ben nedense çok yavaş ilerlediğini ve tatmin edici olmadığını düşünüyorum. Hele ki bazı background müzikleri, insanı çıldırtacak kadar kötü ve sürekli aynı melodi takılmış plak gibi dönüyor. Anlatılacak gibi değil. Bazen hiçbir heyecan olmayan anlarda arkada sanki gerilim filmi izler gibi müzikler çalıyor. Çok uzun bir film, bu kadar uzun olmasa daha çok sevebilirdim.


Batman/Superman Public enemies - İşte tüm bayram boyunca izlediklerim arasındaki favorim. Warner Bros sürekli bu tarz animasyonlar çıkartarak beni mutlu ediyor. Çok güzel bir film, Superman ve Batman'i bir arada çalışırken izlemek çok eğlenceli. Bu arada Superman var ya, kripton denen madde olmasa karşısına dikilecek kimse yok bence. Ne Quasar bırakır ne galaksi. İyiki kötülerin tarafında değil. Traileri şu süper sitesinden izleyebilirsiniz.


5 yorum:

[Reply] noraashira dedi ki...

Borat bence recep İvedik'in sansürsüz hali.

[Reply] Ova (Excuse My Reading) dedi ki...

kazak bir arkadaşım var, ona sormuştum bu borat konusunu. adamlar memnunlar biliyomusun? yani kazakistan diye bir yer oldugunu dünyaya duyurdu falan diyorlar. böyle yani.

[Reply] Ova (Excuse My Reading) dedi ki...

bu arada borat bence iğrenç bir film. o adamı da hiç sevmiyorum...sasha baron c. i yani.

[Reply] k.a. dedi ki...

antichrist'ı nerden izledin yaf? bakıyorum millet de yazmaya başlamış. altyazısı çevrildi de haberim mi yok dicem ama?

[Reply] Loreathan dedi ki...

@noranıngemisi

katılıyorum:)Recep Ivedik'ten nefret ederim. Kroluğa verilen prim bitsin artık şu ülkede.

@Merope

Senin arkadaş biraz fazla Polyannacılık yapmış.Sasha'nın tek düzgün karakter Ali G. bence.

@koray aykanat

İngilizce altyazısı var ama o da çok kötü bir çeviri. Altyazısız izledim ben. Bazı yerler dışında anlamakta çok zorlanmadım.

Yorum Gönder

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...