7 Eylül 2009 Pazartesi

Cnbc-e yeni diziler.

Reklamlarını gördüğümden beri merak ettiğim 2 yeni dizi dün akşam başladı. Beklediğime değdi mi? Cık, değmedi.



Dr. Who: Enteresan başladı ama sonradan çok cıvıttı, fazla sallama uzaylı karakterler, tipler çıkınca birden soğudum gibi oldu. Eğlenceli, seyredilebilir ama fanı olacağımı sanmıyorum. İngiliz aksanını çok severim, bu dizide bolca duyma şansı oluyor. Biraz daha ciddi bir dizi olsa, efektlere biraz daha özenilse daha iyi olurmuş. "Ahanda bugün Dr. Who var koşun TV başına" hissi yaratmadı.


Merlin; Bir kere tipi pek tutmadım, kepçoz Merlin. Ayrıca ana konu abartı saptırılmış değiştirilmiş. Karakterler birbirine girmiş ve hepsi aynı zamanda yaşıyor ve büyüyor gibi gösterilmiş. Merlin bu kadar gençken diğer bazı karakterlerin bebe olması gerekiyor ama aynı yaştalar. 3D'lere biraz daha özen lütfen. Ayrıca Arthur hiç de kendini beğenmiş ve şımarık bir tip değildir. Elime doğdu, kirveliğini yaptım.

Salona girip bilgisayara doğru giderken tv'de oynadığını görürsem "Aaa Merlin/Dr. Who başlamış, bakiyim bari" diye izlerim belki ama özellikle başlama saatlerini beklemem. Özetle olursa olur olmassa da niye yok demem.

Asıl olay Leverage adlı dizi de dün başlayacaktı, Merlin tekrar verdiler neden anlamadım. Leverage biraz daha kaliteli sanki bunlara göre.

14 yorum:

[Reply] Hesionka dedi ki...

bir de zaman ve mantık yanlışları dolu merlinde...

merlin arthur ile tanıştığında orta yaşlıdır, hatta daha da yaşlıdır görünüş olarak. morgana ise sarayda ne arıyor belli değil. guinevere nasıl morgana'nın oda hizmetçisi? üstelik zenci? ne zottirik bi dizidir bu allaaam?

yakında lancelot da asyalı bir tüccar olarak yer alabilir dizide bu gidişle...

[Reply] mit dedi ki...

Şımarık Arthur, Kepçe Merlin... Pöh! Cıvıtmakta üstlerine yok. Madem bu kadar para döküyorsunuz bari adam gibi bir şeyler yapın da biz de izleyelim.

[Reply] Loreathan dedi ki...

Evet baya bir sallama var yukarıda Hesionka daha detaylı belirtmiş.

[Reply] DORİS dedi ki...

eveet, ben izledim ikisini de azıcık. ilki bana güzel geldi, eğlenceli. merline çok bakmadım ama who'nun sonunu izledim. fantastik macera işte. bence hoştu.

[Reply] Loreathan dedi ki...

@Doris

Dr. Who biraz fazla sapıttı, bir de o telefon kulubesinin uzayda uçuş efekti... yapmayın be abicim şöyle, aynısını 3D Max'te yaparım size yarım saatte.

[Reply] Marjo on makeup frenzy dedi ki...

doctor who bence güzel olmuş, 1960'larda yayımlanan dizinin yeni versiyonu olunca telefon klubesi gibi detayları değiştirmemişler ;) bu versiyonun da ilki kadar tutulduğunu okumuştum bir yerlerde. ben böyle sabun köpüğü absürd ötesi dizileri severim bundan önce pushing daisies vardı gayet güzeldi o da bence :P bu arada kulübe miydi o? bi an kelimeye yabancılaştım :S merlin'i izlememiştim mantık hatası varsa izlemem, zaten heroes'u izlicem diye mantık hataların kılıf bulmaya çalışıyorum sürekli, bünyem kaldırmaz :P

[Reply] Loreathan dedi ki...

@Marjo on makeup frenzy

Telefon kulübesi esprisi tamam da o uçarken ki efekte kıllandım ben eheh.
Pushing Daisies bence süper bir diziydi. 2. Sezondan öteye gidemedi malesef.
Heroes leş bir dizi, hiiiiiiiiiiçç sevmem.

[Reply] Korhan Korman dedi ki...

Aynı Loren (asurcada loreathangillere loren denirmiş) gibi hevesle beklediğim yapımlardı, yalnız leverage in fragmanlarında zaten dünü göstermiyordu sanki. Öncelikle dr.who'yu 95 yapımı bir dizi sandım. 2005 için efektler berbattı, hadi olmasın ama o ne saçmalıktı. Kızın erkek arkadaşını çöp tenekesi yedi kız koşarken suratta anlamsız bir gülücük. Sonlara doğru maalesef dayanamadım. Bence Fransız sanat filmi gibi diziydi.(ingiliz aksanına hastayım)

Merlin'de hesi ve labne ( frigyalılarda merlin sevmeyen loreathan'lara verilen ad) 'ye çok katılamıyorum. Zaten mit olan bir hikayede tarihi gerçeklik aramamak lazım. Ayrı versiyon gibi seyredilebilir ki efektleri güzeldi ve dizi genelde sıkıcı değildi. Hikayelerin farklı yorumlanması güzel de olabilir. Şu an pek moda olan twilight serisinde okuduklarımız nasıl vampir bilgimize genel olarak aykırıysa bu da öyle olabilir. (bazı kitapları insanların ilk yazılmış kitap gibi okumasını anlamıyorum. Seriyi bende okudum tamam vakit geçirtiyor ama elden düşürmeyecek bişi de değil) O saati dolduran uçamayan geyimsi süpermendense merlini kesinlikle izliycem.

[Reply] Korhan Korman dedi ki...

Ha ek şeyedeyim heroes e bende alışamadım bi. 4400 severdim bir de son zamanlarda fringe. Bir de perihan ablanın şakiri vardı..tamam sus korhan.

[Reply] Judy Abbott dedi ki...

ben cnbc-e'de bbc dizisi istemiyorum, amerikan dizisi istiyorum hırff hüngürr

bbc'yi açıp izliyoruz zaten , kulaklarımızı şenlendiriyoruz. cnbc-e'yi yeni moda havalı amerikan dizilerini yayınlıyor diye seviyorduk ne oldu şimdi nereden çıktı bu bbcler? married with children tekrarını versin bunların yerine, daha iyi valla

[Reply] LordSpike dedi ki...

Ben daha ilk tanıtımlarını gördüğümde anlamıştım ne kadar tırt olduğunu Merlin'in :) Doctor Who'a bişey diyemem, hiç izlemedim. Ama 67'den 96'ya kadar mı ne süren dizinin 2005 remake'i ve epey popüler bir dizi olduğunu biliyorum.
Leverage çok güzel bir dizi. Bir nevi modern zamanlar A-Takımı gibi. İlk sezonu ve yayınlanan tüm 2. sezon bölümlerini izledim, türünü sevenlere şiddetle tavsiye ederim.

[Reply] Loreathan dedi ki...

Ya bbc de bir iki kez rastladığım bir dizi var, ismi ne bilmiyorum ama acaip absürd konuları oluyor ve çok komik. Bir öğrensem ismini, full sezon indiricem. Veya da cnbc-e yayınlasın Judy Abbott'a inat:D

[Reply] Loreathan dedi ki...

@LordSpike

Leverage dışındakileri takip etmem muhtamelen.

[Reply] Judy Abbott dedi ki...

ben de gossip girl izlerim işte hıh
:))))))

Yorum Gönder

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...