8 Şubat 2010 Pazartesi

Heavy Rain Demo


Hani şurada bahsetiğim, sadece PS3 için çıkacak olan Heavy Rain'in demosunu oynama şansı yakaladım :D. Normalde demo 11inde yayınlanacak ama Sony Precinct 52 adlı bir site yayınladı ve bu siteye üye olup, Heavy Rain için hazırlanmış mini bir oyunu oynayarak demoyu hemen indirebilirsiniz. Oyunun amacı bazı ipuçlarını doğru seçerek, bir cinayet araştırmasına yardımcı olmak. Ama benim gibi sabırsızlanıp, ben demoyu direk indirmek istiyorum oyunla moyunla kasamayacağım diyenler için seçmeniz gereken ip uçlarını aşağıda veriyorum. Ben nereden buldum?Internet sağolsun.

• Short cigarette (117b)

• Origami bird

• Coffee shop C ("diner" yazan)

• 117h (lastik izleri)

Bu ipuçlarını ekrandaki panodan seçiyorsunuz, dikkatli olun çünkü birbirine benzeyen ipuçları var. Dördünü de seçince delil zarfınıza ekleniyor, delilleri göndermeyi seçtiğinizde tadaaaaaaaa karşınıza bir kod geliyor. PS Store'dan kodunuzu girerek hemen Heavy Rain demosunu indirebiliyorsunuz. Demo yaklaşık 1.8gb kadar. Ama her byteına değiyor yani.

Grafikler inanılmaz güzel, oyun ise resmen sizi bir cinayet filminin içinde hissettiriyor. Öncelikle tutorial bölümünü oynuyorsunuz ve burada eski tüfek bir özel dedektif rölünde oyuna başlıyorsunuz. Oyunun adı üstünde sürekli bir yağmur var, ıssız bir ara sokakta arabanızın içindesiniz, kontroller biraz değişik ama alışınca kolay. Karakterin çeşitli yerlerinde hangi tuşa basacağınıza dair ibareler çıkıyor, mesela arabanın kapısını açacaksınız, gamepad üstündeki çubuğu yavaşça gösterilen şekilde hareket ettirince karakter kapıyı açmaya yelteniyor ve hareketi sonuna kadar götürürseniz de kapıyı açıyor. Bu kareketi sizin yapma hızınızla aynı hızda yapıyor. Çok yavaş veya hızlı hareket ederseniz karakter de size uyuyor. Ara sokakta ilerliyorsunuz, arada bir L1 tuşuna basarak karakterin o an ne düşündüğünü duyabiliyorsunuz. Sokağı geçince batakhane gibi bir otele geliyorsunuz. Resepsiyondan aradığınız kişini odasını öğrenip üst kata çıkıyorsunuz. Bu olayların hepsi çok güzel kamera açıları, müzik, ışıkla süslenerek bir filmi yaşıyor havası veriyor. Üst katta daha önce Heavy Rain teknoloji demosundaki kızla karşılaşıyorsunuz. Demekki rolü kapmış ;).

Kızı sorguya çekiyorsunuz tabi önce sizinle konuşması için ikna ederek. Bir yandan da oda da dolaşırken karakterinizin üstünde yanan tuşlara basarak, arada yatağa dayanabiliyor, veya kızın yanına oturabiliyorsunuz. Tam bir film havasında olayı yönetiyorsunuz denilebilir. Tam odadan ayrıldığınızda kızın kapısını ayı gibi bir herif yumrukluyor ve zorla içeri giriyor ve aksiyon başlıyor, kapıyı çalıp içeri girmek istiyorsunuz ama herif izin vermiyor, tekrar kapıyı yumruklayıp kapı açılınca içeri dalıyorsunuz ve kapışma başlıyor. Bu anlar çok sinematik, kavga o kadar heyecanlı ki sanki o anda siz dövüşüyorsunuz, doğru anda doğru tuşlara basarak kavgayı yönlendiriyorsunuz, basamassanız rakip üstünlük sağlıyor. Mesela şişeyi kırıp üstünüze saldırıyor doğru tuşa basarsanız kaçabiliyorsunuz basamassanız darbe alıyorsunuz, tam size vururken bu sefer tekrar doğru tuşu tutturursanız elini tutup büküyor filan. Elemanı dövünce buradaki işiniz bitiyor.

Daha sonra genç bir FBI ajanı rolüne geçiyorsunuz, yine inanılmaz şiddetli ve gerçekçi bir yağmur, bu sefer bir ceset var, çevredeki polislerle ve komiserle konuşup bilgi alıyorsunuz, ayrıca çevredeki izleri sürerek siz de ipucu bulmaya uğraşıyorsunuz. Sıradan bir adventure oyunu gibi değil, resmen olayı yaşayarak bunları yapıyorsunuz. Keşke oynarken video alabilsem de göstersem. Olmassa bu akşam preciousla bir video çekmeyi denerim:)

Oyun gerçekten muhteşem ve bu kadar sene beklediğimize değmiş. Hemen preorderımı vereceğim. PS3'ünüz varsa mutlaka dediğim yöntemle demoyu bu günden indirin.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...