10 Haziran 2010 Perşembe

Japonya hazırlıkları ve bilinçaltından taşanlar v.2

Şurada bahsettiğim üzere, Japonya seyahatimize çok az kaldı. Haldır huldur araştırma ve bilgi toplama modundayım, haritalar, püf noktaları, gezilecek yerler, kaçırılmaması gereken attraksiyonlar derken 15-20 sayfalık bir hazırlık dosyası oluşturdum. Daha da bilgi eklemeye devam ediyorum. Doorstepping de sağolsun daha önce gerçekleştirdiği Japonya seyahatinin notlarını paylaştı, oradan da bayağı bir yararlanıcağız herhalde:D

Bu sabah Japonya'da bir Japon ile evli olan Didem adlı arkadaşımı telefonla aradım. Sağolsun bizim için bir çok ayarlamayı o yapacak. Kendisi konsoloslukta çalıştığı için direk orayı aradım ve karşıma bir bayan çıktı. Önce İngilizce konuştum, o da biraz zorlanarak da olsa İngilizce cevap verdi. Sonra "Biyifindi siz Türkmüsnz" diye çok tatlı bir aksanla Türkçe konuştu başta anlamadım ve tekrar ettirdim, evet deyince de konuşmaya çok kibar ve aksanlı bir Türkçe ile devam etti. Aklıma vize başvurusu için aradığım diğer konsolosluklar geldi. Her zaman karşılaştığım "telefonu kapasada işime baksam" modunda gayet soğuk bir konuşma şekliyle karşılık veren bir insan oluyordu. Ama buradaki yaklaşım bile direk Japonlar'ın ne kadar kibar olduğunu gösterdi. Herneyse, az kaldı heyecan gittikçe artıyor ^_^

Geçen sitenin havuzu ne zaman açılacak diye düşünürken aklıma geldi, deniz sezonu nasıl karpuz kabuğu denize düşmeden açılmıyor, site havuz sezonu da, yaz gelince kendimi sağlıklı yaşama adadım diyerek, hergün portakal suyu içip, çeşitli ot, mot, sebze, yoğurt yiyerek yaşayan, keten tohumuna bayılan insan evladının daha havuzun temizlendiği gün havuza dalması ile başlar. Hemen sırtüstü kulaçları atar, arada bir kelebekleme şovu yapar ama o kelebekleme stilde atılan 3 kulaç sonra höyünk höyünk diye nefesi kesilerek yamulurlar. Tam o sırada durumu çaktırmamak için kıvrak bir şekilde dibe dalış gerçekleştirirler. Ertesi gün de şirkette "Yüzmeye başladım tavsiye ederim yorgunluğu alıyor" diye muhabbet açarlar. Bu da karşıdakinin "Spor önemli abi yeaa" demesiyle sonuçlanır.
Yıllardır anlamını bilemediğim ve ya artık bir şablonla çizilen ya da aynı sanatçının yetenekli ellerinden çıkan şu muhteşem eseri görmezden gelmek, kayıtsız kalmak mümkün mü?Keşke olsa. Sonunda fotoğrafını çekmeyi başardım. Bu tarz kasalı kamyonların %70'inde filan var sanırım bu. Vay vay vay. Kartala bak, göze bak, yılana bak!!!


Bir başka fotoğraf da, Güney Afrikadaki sektörel(ne sektörü lan bu dedirtecek cinste bir foto) bir dergide rastladığım reklama dair. Görür görmez yohannesburger dedirtti! Fotoyu alenen bloga koymiyim, NSFW veya offensive gelebilir. Reklam bir boru şirketine ait. Buradan görebilirsiniz.

Sonisphere'e gitmiyoruz çünkü Japonya seyahati aynı güne denk geliyor. Ayrıca zaten Metallica, Megadeth, Slayer, hepsini daha önceden gördüm. Metallica sevdası da lise de bitti benim için sanki. Yeahh Yeahhhh wouww wouuww(Ceymis hetfild vokal)

House'a çok pis sardırdık. Gerçi 6. sezondan itibaren izlemeye başladık ama olsun zaten her bölüm ayrı konu. Ayrıca TNT kanalında da tam yattığımız sırada başka bir sezondan bölüm başlıyor oluyor(00:30-01:00 gibi), eh onu da izleyelim derken maymunlar cehennemi gibi uyanıyoruz. Uyanmaya çalışıyoruz.

Sabahları TRT'de bir din programı oluyor, millet soru soruyor, din konusunda bilgili olduğunu iddia eden bir adam da cevap veriyor. Sorular kafayı yedirtecek cinsten. Örnekler (Ve benim cevaplarım)

-Cennet'te gece gündüz var mı?(Bakıyorum cehennemi sormuyorsun, direk cennete gideceksin yani?Gece gündüz ısı farkı var, gitmeden bi ceket bişey de giy)
-Kayınvalidem öldükten sonra eşyalarını satışa çıkardık. Bu günah mıdır?(Bana da yüzde verirseniz ayarlarız birşeyler)
-Garsonum, oruçluyken, restaurantta yemek servisi yapmam gühan mı?(İçine tükürmedikten, veya yolda getirirken atıştırmadıktan sonra niye günah olsun?)

Trajikomik gerçekten, bunları soran insanlar, bunlara hayatını adamış ve bu kurallara göre yaşamayı seçmiş insanlar var. Adam orada günah dese inanacak, o kim ki sana ne doğru ne yanlış anlatsın be cühela.

Daha önceden fotoğraf makinesi ile fotoğraf çekiyor gibi poz verip avatar yapmak yasaklanmıştı?Hala neden görüyorum ben bunları?

Japonya'dan gerçek katana alırım diyordum da en uygunu 13.000TL'ymiş, sipariş üzerine 6ay sonra teslim ediliyormuş. Zamanım olsa alırdım:P(Katana ile kurban kestim, günah mı sorusunu bekliyorum her an)

"Abieeaa bi sealpak al abüeaeaa" diye arabaya yapışan veya da restaurantta, kafede otururken gelen çocuklar için en etkili yol yüzüne bakmadan, bir kelime bile etmeden, çok ağır şekilde kafanızı yukarı kaldırıp aşağı indirmenizdir(yuoookk anlamında)Mümkün mertebe ciddi bir surat ifadesi takının. Geçen Taksimde denedim tekrar, çok başarılı bir teknik. Biliyorum, onlara da yazık, ama o anı yaşamak ve sinirlenerek bir çocuğu terslemek yerine bu şekilde savuşturabilirsiniz.

Ortaokuldayken gecenin köründe dürüm almaya çıkmıştım. Yolda bir sarhoş yolumu kesti ve "Öpüjeaamm abüüeaa" moduna girdi. Ya dur git mit derken bir anda durdu. "Vaar yaaa, kızlar sana hasta oluyor" dedi. Sonra gitti. "Hadi ya" filan diyerek daha dik bir şekilde dürümcüye gittim, abi bi Adana bi şiş, ha bu arada var yaa kızlar bana hasta oluyomuş.(demedim tabi)

Japonya'da buradaki telefonlar çalışmıyormuş, iphone miphone bile buradan aldıysanız traş. Adamların GSM bandı bile kendine özgü. Telefon kiralayacağız herhalde.

Şimdilik bu kadar, geri sayıma devam.




14 yorum:

[Reply] Lovebug dedi ki...

Mevzular arası trekking =)

Keyifle okudum.

[Reply] Ahmet Kamil Keleş dedi ki...

Katanayı satın aldıktan sonra Türkiye'ye getirirken sorun çıkmaz mıydı? Kılıcı Kill Bill'deki gibi götürmeye çalışmak eğlenceli olabilirdi.

[Reply] nora dedi ki...

Tam ortaya karışık bir post olmuş, süper !

Valla bizim havızlar açılalı çok oldu, biz de hayatımızda hiç havuz görmemişiz gibi her gün gittik.. Ta ki havalar bozana kadar :/ Şiddetle tavsiye ediyorum ama bagh, süper zevkli insanın evinin dibinde bıcı bıcı keyfi..

Caponya için ben bile heyecanlanıyorum sizin için valla :D Bol bol foto ve hatta video beklediğimi daha önce de belirtmiştim!!!

Hadi sağ salim gidin gelin de, road tripimizi de gerçekleştirelim plizz!!!

[Reply] Unknown dedi ki...

katana beygirin büyüğü değilmiydi ya? :P

ne kadar az kalmış ben bile heycanlıyım bana noluyosa eheh

[Reply] Matissera dedi ki...

*Loreyy bu taşanlarsa bilinçaltındakileri düşünemiyorum, acayip güzel bir yazı olmuş, hiperaktif bir iç konuşma çok hoşuma gitti :)
*şu iki lokma spor yapıp da onla övünenler gerçekten benim de çok komiğime gidiyor :D
*o kartal da ne kartalmış ya, geçenlerde Sandman'imin mahallesine bir kamyon (hatta tır diyelim) gördüm, öyle bir graffiti yapmışlar ki muhteşem, Sandman'imin anlattığına göre de adam sildirmiyormuş, harika bişey olmuş niye sildirsin zaten :))
*Güney Afrika'daki sektörel dergideki çok müstehcen reklam gerçekten yohannesburger! :D
*Boşverin Sonisphere'i ya bilet fiyatlarını duyunca ben yamulmuştum, ama tabii normal, o kadar ünlü grubun birarada olmasına, fekkat zaten çoğunu izlemişsin, o parayı Japonya'da harcarsınız hehe :)
*Lost bitti biz de yeni şeylere adapte olmaya başlıyoruz, mesela Fringe ve Flash Forward'ı izleyememiştik...House'da öyle...
sardırılmıycak gibi değil ama :)
*o din programı sabah sabah insanın beynini uyuşturur yahu, nasıl sorular onlar? :D
*Fotoğraf makinasıyla poz vermek yasaklanmadan önce, yukarıdan otoportre çekmek, gözleri alabildiğine pörtletmek de yasaklanmıştı amma hala yapıp facebook avatarına koyuyorlar loreey
*ikinci el Katana satan yok muymuş kü? :)
*selpakçı çocuklar için bende bi yöntem keşfettim, uzaktan gözucuyla gördüğün anda hararetli konuşma içine giriyorsun, bir kere bile suratına bakmayınca kaçıyor zaten eheueh :D
*ahah o sarhoşa da çok güldüm :) sen de gece gece dürüm krizine girmişsin belli ki :D
*Japonya nasıl bir yer ya?! çok merak ediyorum ben de...bence onlar insan değil zaten , uzaylı-insan kırması gibi bişi, aşmışlar herşeyi ^_^

[Reply] Loreathan dedi ki...

@Lovebug
Teşekkürler :)

@Lorean
13.000Tl'yi katanaya yatıracak param olduğunda düşünücem artık:)

@Foto ve video bombardımanlı bir post olacak dönüşte merak etme:D

@banyosuyu
AHhahah bilmem ona da mı katana deniyor. Hayvanat boylu, kalın kemikli hatunlara da katana denir genelde :D

@matissera

Aaa ne güzel uzun uzun yorum yapmışsın ^_^ Valla Japonya dediğim gibi hep hayalimdi, inşallah görmeyi başaracağız ^_^

[Reply] Matissera dedi ki...

sen uzun uzun, güzel güzel yazınca, birini bile atlamak istemedim yorum yaparken, ama hakkaten ben de sonradan farkettim baya uzun olmuş benimki de :D

[Reply] Loreathan dedi ki...

@Matissera
İlgin için teşekkürler ^_^

[Reply] Unknown dedi ki...

oh be en sonunda okudum şu postu.. meraklandığım kadar varmış.. çok eğlendim.. sürekli hehe, hah!, hıhııhı, tısss şeklinde gülme efekleri ile okudum.. ^_^
haydi bre pehlüvanlar.. gidin de gelin.. bizi gidiş değil dönüş ilgilendiriyo daha çok biliyonnuu? :)

[Reply] Loreathan dedi ki...

@Hande
^_^ söz Japonya'dan kusma gelene kadar bilgi yüklemesi yapacağız hahahah:D

[Reply] noraashira dedi ki...

Ahah bi yerde gühan yazmışsın, o kadar uzak ki günah bile yazamamışsın :))

Hesi benim dediğin fotograf makineli fotografımı çekti, onu büyütüp size hediye edeceğim, salonda yerini ayarlayın :)

Japonya japonya bundan iyisini bulamanyaa diye sarkı söylüyorum içimden her japonya kelimesini gördüğümde :))

[Reply] Ogatayhan dedi ki...

loreathan abi geç cevapladığıda kusura bakma.okulum wardı kurtuldum.ya şaşırdım ki siz de japon manyağı anime hayranısınız ben de öyleyim :)
benim en büyük hayalim akihabarada yaşamak hayırlı olsun :D
bu arada bi sey soracagım seneye japonyaya gitmeyi planlıyorum
ekonomik olarak cok iyi anlamam ama cok pahalı mıdır?(ucak parası dısında)
mesela 5 türk lira kaç yen ediyor?

[Reply] Mugene dedi ki...

ben de tnt'nin gece yarısı tekrarları yüzünden house a sardırdım :) sevgilime de "üzügünüm hayatım ama house çok çekici" falan demeye başladım korkuyorum :D

[Reply] Loreathan dedi ki...

@ogatayhan
Erdener abi cevabı olacak ama malesef evet pahalı :/ www.paragaranti.com doviz bölümüne gir oradan istediğin para birimini istediğin para birimine çevirebilirsin ;)

@Mugene
House süper adam yaa, bu arada biz de 6. sezonu izledik ilk, sonra 1. sezona döndük ^_^

Yorum Gönder

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...