30 Eylül 2010 Perşembe

Kadın çizgi roman karakterleri ve gerçek versiyonları

Şimdiye kadar birçok kadın çizgi roman karakteri sinemaya da uyarlandı, bunların bazısı başarılı olurken bence birçoğu da başarısız uyarlamalar oldu. Hemen bakalım

Black Widow

Black Widow (Чёрная вдова, ‘Chyornaya vdova’) (Natalia “Natasha” Alianovna Romanova), bir Marvel karakteri ve en yeni uyarlamalardan birisi ve Iron Man 2 filminde ortaya çıkıyor. Sinema uyarlamasında bu karakteri soğuk ama güzel ablamız Scarlett Johansson canlandırıyor. Saçlar kuaförden yeni çıkmış gibi lüle lüle olmasa ve biraz daha kısa olsa sanki daha iyi olacakmış.


Vampirella

Forrest J Ackerman tarafından yaratılan bu karakter, Archie Goodwin, Frank Frazetta ve Tom Sutton gibi sanatçılar tarafından geliştirildi. Vampirella gerçek hayatta bir çok model tarafından canlandırıldı. Bunlar arasında ilki Barbara Leigh'dir. Diğerleri ise Kitana Baker, Lola Beth, Kathy Bushman, Cathy Christian, Leslie Culton, Maria Di Angelis, Diana Knight, Sascha Knopf, Masuimi Max, Avery Misuraca, Caroline Munro, Arban Ornelas, Patricia Rosario, Heidi Saha, Carolyn Renee Smith, Talisa Soto, Brinke Stevens, Julie Strain, Angelique Trouvere, Cristiva Turner, Alexxus Young. 


Invisible Woman

Susan “Sue” Storm Richards (aka Invisible Girl ve sonradan Invisible Woman) bir Marvel karakteridir. İlk olarak 1961'deki Fantastic Four #1'de kendini göstermiştir. Sinemada da en son Fantastic Four filminde güzel yıldız Jessica Alba tarafından canlandırılmıştır.


Catwoman

Bill Finger ve Bob Kane tarafından yaratılmış ve DC Comics'e bağlı bir karakterdir. Malesef en son Halle Berry tarafından iğrenç ve inanılmaz kalitesiz bir filmde canlandırılmış olan Catwoman, benim için gerçekte Michelle Pfeiffer'ın Batman Returns'de canlandırdığı halidir.

Lame Catwoman

Gerçek Catwoman

Wonder Woman

William Moulton Marston tarafından yaratılmış olan Wonder Woman bir DC Comics karakteridir. En bilinen canlandırması Lynda Carter tarafından 1976'da başlayan The New Adventures of Wonder Woman dizisinde gerçekleşmiştir. Bu arada DC Comics ve Warner Bros'dan 2009'da çıkan animasyon filmini şiddetle tavsiye ederim.


Elektra

Elektra Natchios, kısaca Elektra Yunan mitolojisinden esinlenilen bir kunoichi, ninja suikastçidir. Marvel Comics'e bağlıdır. Sinemada  Daredevil ve Elektra filmlerinde Jennifer Garner tarafından canlandırılmıştır. 


Mystique

David Cockrum tarafında yaratılmış olan bir Marvel karakteridir. Dokunduğu kişilerin şeklini alabilme gücü vardır. Sinemada X-Men serisinde Rebecca Romijin tarafından canlandırılmıştır.


Rogue

Yazar Chris Claremont ve çizer Michael Golden tarafından yaratılmış olan Marvel karakteridir. Rogue dokunduğu kişilerin(mutant veya gerçek insan) anılarını, bilgisini, yeteneklerini emer ve kendine geçirir. Sinemada X-Men serisinde Anna Paquin tarafından canlandırıldı. Anna Paquin'in True Blood'da ki o salak redneck kız olduğunu öğrenince yiğrendim kendisinden.


Silk Spectre

DC Comics tarafından 12 sayı olarak çıkartılmış olan Watchmen, Alan Moore, Dave Gibbons, and John Higgins tarafından yaratılmıştır. Laurie Juspeczyk / Silk Spectre'de bu çizgi romandaki 6 ana karakterden birisidir. Sinemada Watchmen filminde İsveçli model ve aktrist Malin Åkerman tarafından canlandırılmıştır.



9 yorum:

[Reply] Jane Jones dedi ki...

Daha geçen gün Batman Returns'ü izleyip Catwoman'a bir kere daha hayran kaldım. O ne leziz bir oyunculuktur...

[Reply] Ova (Excuse My Reading) dedi ki...

En başarılı adaptasyonu Mystique miş bence. Benim de aklıma şöyle bir düşününce Poison Ivy geldi. O batman filmi felaketti ama Uma thurman iyi bir poison ivy olmuştu bence ^_^

[Reply] touch the sky dedi ki...

benim favorim Rebecca Romijin, bence Marvel karakterinden daha başarılı bir oyunculuk sergilemişti kendisi X-men'de...
tabii taş gibi vücudunun da hakkını yememeli ^-^

[Reply] Arman dedi ki...

Çok güzel bi yazı, eline sağlık. Karakterler, uyarlamalar hakkında senin de yorumlarını okumak isterdim.

[Reply] Hesionka dedi ki...

megan fox'tan çok şahane wonderwoman olur.
zaten bir ara öyle bir söylenti çıkmıştı.

bence de mystique süperdi, onun olduğu sahneleri izlemeye doyamıyorum. anne paquin rogue'a yakışmamıştı, biraz silik ve sünepeydi.

halle berry'nin cat woman'ı yüz karası gerçekten de..

[Reply] Pelin P.A. dedi ki...

Çok güzel bir derleme olmuş ama ben neredeyim? :P geçen seneki Halloween partinizde rogue olmuştum ya hani. Oldukça başarılıydım ben, beni de alın aranıza... :))

[Reply] KirinKirin dedi ki...

mişel'İn catwoman'ı çok sağlam..ama bunların arasında en iyisi mistik bence..çok beğenmişidim kendisini XD

[Reply] Loreathan dedi ki...

@Jane Jones
Kesinlikle öyle, Halle Berry'nin versiyonu ne kadar da iğrenç ve yavan kaldı onun yanında.

@Merope
haklısın ya Poison Ivy'de süperdi:D

@touch the sky
Biraz fazla yaratık gibiydi ama yine de güzeldi valla:D

@Arman
Bence Haller Berry'nin Catwoman'ı dışında hepsi güzel ^_^

@Hesionka
AAA hakikaten yaaa Megan abla süper wonder woman olur, wonderbra aeuhuae

@Pelin
Ooo şimdi öyle düşünme auehuae, seni bilen biliyor zaten canımmmmmmm

[Reply] Aydedeye havlayan dedi ki...

haha süper yazı olmuş. . mystique forever! :)

Yorum Gönder

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...