14 Eylül 2010 Salı

Bilinçaltından taşanlar v.3

Ağustos ayı içerisinde fotoğrafçılık konusundaki bilgilerimi pekiştirmek ve kaçırdığım noktaları öğrenmek üzere Beyoğlu'nda bir kursa yazıldım. Sanki hiçbir şey bilmiyormuş gibi temel fotoğraf eğitiminden başladım ki biliyor sandığım şeyler hakkında yanlış yapıp yapmadığımı öğreneyim. Herneyse kursta benim dışımda daha önce fotoğraf çekmiş veya fotoğrafçılık hakkında biraz da olsa bilgisi olan kimse yoktu. Makinesini alan gelmiş. Bu da bazı arkadaşların konuları kavramasını zorlaştırdı. Ama bunun dışında fotoğrafçılık ile ilgili bilgisi olmasa bile bazı şeyleri nasıl bu kadar yanlış anlıyor insanlar bilemiyorum.

Kameraman olduğunu söyleyen ve Canon makine ile HD film çekmek istediğini belirten bir arkadaş ile (ki bu konularda bir şeyler yapmak isteyen kişinin teknik bilgisi az çok iyidir diye düşünürsünüz.)hoca arasında geçen diyalog.

Hoca- Arkadaşlar DSLR dijital slr makine demektir ve fotoğrafları dijital olarak oluşturur. Bu fotoğraflar 1 ve 0 değerlerinden oluşan verilerdir.
Çocuk- Peki bu 1 ve 0'lar fotoğrafı ne kadar zoomlarsak gözükür?
Ben ve Hoca- (Espri yaptığını düşünerek) aeuhuaehuehaua (Bu arada diğer öğrencilerden çıt yok, onlar da mantıklı sanıyor soruyu)
Hoca- (Çocuğun şaka yapmaadığını dehşetle farkederek)Eeee, öyle birşey olamaz, veri bunlar, zoomlayarak gözükmez.
Ben- Matrix'teki Neo'ysan olabilir aslında.

Benim espriyi de bir hoca anladı diğerleri bönbön bakmaya devam etti :D Matrix'teki diye de dedim o kadar iyice anlasın diye:D



Neyse bu hafta sonu pratik dersi var, son ders, bakalım 1 ve 0 'larla ne fotoğraflar oluşturacak arkadaş. Kırmızı hapı seçersen süper fotolar çekersin diye uzatsam mı acaba espriyi ehheh:D. Güvercinli, avluda yem satan teyzeli, koşan sokak çocuklu fotolar bizleri bekliyor gibi bir his var içimde.

Geçen haftalarda Nora, Hesi, Akın ve ben İzmir'deydik. Çok güzel geçti, bayağı eğlendik güldük. Üşengeç olduğumdan ben bir daha yazamayacağım, konu ile ilgili Hesi'nin posta bakabilirsiniz.

Evimizin minik neşesi Yuki gittikçe bize alışıyor. Peşimizden ayrılmıyor ve gece yatıldığını anlayınca hemen yanımıza gelip kıvrılıyor. Sanırım kumunu genelde ben temizlediğim için kakasını yapmak için akşam beni bekliyor ueahuae.:D. Bu sabah beni burnumun ucunu yalayarak uyandırdı, gözümü bir açtım iki maviş göz bana bakıyor ^_^, gerçekten çok güzel bir duygu.

İzlediğimiz diziler bitti yeni ne izlesem diye düşünüyorum, House, Spartacus, Big bang Theory, Dexter bunlar harcandı bile. Hesi True Blood izliyor ama ben hiiiç ısınamadım, hele o başroldeki kızın aksan ve ses öfff, böyle cheesy vampir olayına sinir oluyorum. Vampir dediğin karizma, bembeyaz surat, az konuşan, espri yapmayan şekilde olmalı. Buffy ve Angel olayına da sinir oluyorum. Gerçek vampirler kovalasın sizi.

Spartacus süperdi ya, her bölüm ayrı bir film gibiydi, izlemediyseniz tavsiye ederim, ama +18 değil +23 neredeyse. Rated M for Mature

Çizgifilm olarak Bleach'e ara verdik biraz, onun dışında Wolverine and the X-men izliyoruz ara ara ama anlamadım sırasında bir karışıklık mı var yoksa çizgiromanı ile mi paralel gidiyor, her bölüm de bir önceki bölümde diyor ama bir önceki bölümde öyle bir şey olmamış oluyor :/?

Starcraft 2 oynamaya da ara verdim. Anladım ki ben strateji sevmiyorum, Starcraft bir ayrıcalık aslında ama yine de bir bölümü geçemeyince hemen sıkıntı basıyor. Her an easy'e alıp sırf senaryoyu görmek için bitirebilirim. Bu ara Dragon Age'e sardırdım, çok zevkli bir rpg, senaryo da çok güzel, ayrıca tüm diyaloglar seslendirilmiş. Biter bitmez ek pakedi oynayacağım. Arada bir AI saçmalasa da(Gücüm %10 a düşmüş healer'ın mana full, hala iyileştirmiyor)genelde iyi çalışıyor.

Bunun dışında PS3'de beni bekleyen Assassin's Creed 2 var ki bir türlü ona geçemedim, sadece başını biraz oynadım. Çok yakında LittleBig Planet 2 geliyor, beni en mutlu eden haberlerden biri de bu oldu. Ayrıca Wow Catacalysm'de çok büyük bir ihtimalle Kasım'da çıkıyor.

Bu ara şu şarkıya takıldı aklım http://fizy.com/#s/1ls3li metalcilikten atılmam lazım ehhaeu:D Ayrıca bir de şu grubu keşfettim, gayet başarılı.


Referandum sonuçları hakkında yazacak bir şey bulamıyorum, twitter'da da dediğim gibi Kurban bayramında "halkın yüzde 58'lik kısmı koyunlarla karıştırılıp yanlışlıkla kesildi" haberlerini bekliyorum. Hiç nerde bu devlet nerde bu millet diye ağlamasınlar tv'lerde, size herşey müstahak.

Beğendiğim video, resim vb şeyleri paylaştığım tumblr siteme beklerim htpp://loreathan.tumblr.com 

That's all folks.

10 yorum:

[Reply] Hesionka dedi ki...

1'ler 0'lar olayı epic.

maymun iştahlı kocik, tüm çıkan oyunları alıp istifle sen ancak...cık cık cık

sen cem tarafından metalcilikten atıla atıla bi hal oldun zaten.

not: yuki-chan çıngırağı ile deli gibi oynuyor şu anda

[Reply] Roselyn dedi ki...

Ahahahaha süpermiş 1ler 0lar =)

Dragon Age iyiydi. Ama bence biraz kısaydı. Şehir şehir gezmeli yan görevler beni sıktığı için senaryoyu takip ettim çoğunlukla ve saatlerimi hep kampta milleti seviştirerek geçirdim (=p buna rağmen oyunun %82sini mi ne tamamlamıştım).

SCII yi ben easy'de oynuyorum =D Ama beni de sarmadı o kadar. Terran sevmedim, sevemiyorum. Bi Goliathlar var <3<3<3 . Benim Wraith ve Goliath'ı birleştirmeye çalışan şapşal kızımın fikrini almışlar oyunda XD

[Reply] Loreathan dedi ki...

@hesionka
Görmem oynamam lazım, illa bitirmem gerekmiyor :D

@Roselyn
Kampta millet iseviştirmek ne yahu?:D

[Reply] Roselyn dedi ki...

Romance options. Kadın karakterleysen Alistair, Zevran, Leliana. ERkeksen Alistair yerine Morrigan geliyor. Hepsiyle sırayla sıkı fıkı olup seviştirip animasyonunu izleyebiliyosun =p Ama bu diğerleriyle olan ilişkini zedeliyor falan.

Evet en çok bununla uğraştım xD Witcher'da da çıplak kız kartlarını topluyordum. Napiyim, oyundan sıkılınca böyle geyik şeylerine sarıyorum. xD

[Reply]
Adsız dedi ki...

Muhabbete maydonoz olayım, Dragon Age'i eşim oynadı, bitirdi. Bi ara deli gibi oyunda şarap falan arıyordu. Noluyo yav deyince, biriyle sevişcem, şarap olmayınca hatun beni istemiyor dedi. Sonra şarabı bulamadı zaten {oh olsun!}

Starcraft II evliliğimi bitirecek diye korkuyorum. Terranların bütün söyledikleri lafları ezberledim. Bizimki coştu, orta zorlukta bitirdi şimdi iyice zor seviyede oynuyor. Neymiş, puan toplayıp achivement mı ne alacakmış. Blizzard'ı dava etsem tazminat alır mıyım? :P

Cataclysm Kasım'da çıkarsa bomba ötesi olur valla. Farmville'den sonra tek becerebildiğim oyu WoW :/

[Reply] Unknown dedi ki...

o kursa mutlaka devam etmelisin arkadaş!! malzeme bol orda :DDD

Yukicik yalayarak uyandırmalara başladı demek.. ah ah siz daha bişey görmediniz.. ne tatlı bir birliktelik sizi bekliyor.. ^_^

[Reply] mit dedi ki...

Ahahaha :) Fotoğrafları bilmem ama o soruyu soran arkadaşın beynine azıcık zum yapsaydınız bir sürü sıfır görürdünüz herhalde :)

Demek İzmir'e geldiniz? Tüh... Bilseydim sağıma soluma daha dikkatli bakardım. Umarım eğlenmişsinizdir.

[Reply] Roselyn dedi ki...

Cücük [benim kedim] uyuyan insanın göğsüne yatmak ve oturmak suretiyle ya da patiyle dürterek uyandırır. Ama artık göğsün üstüne çıkamıyor çünkü 8 kilo bir ağırlık göğsünüze bindiğinde pek aksi oluyorsunuz sabah sabah =D

Cataclysm <3 onu de CE alıcam. Artboook! *.* 78 oldum :3 80'e az kaldı! =D

[Reply] Loreathan dedi ki...

@Roselyn
Öyle birşey olduğunu bile bilmiyordum ehhe, ben direk senaryo peşinde kampa bile neredeyse hiç uğramadan devam ediyorum.
Catacalysm biz de bir tane CE alacağız herhalde.

@Nyuu
Kocan da tam benim kafadanmış^_^ Catacalysm'de bizim realme bekleriz, Blogosphere diye ufak bir casual guildimiz var.

@Mit
Hhahah evet beyinde bayağı bir 0 mevcuttur. İzmir'de kısa kaldık, twitter ve bloglarda geldiğimiz yazıyordu ya denk gelmemişsin demekki:(

[Reply] Loreathan dedi ki...

@Hande
Hahah malzeme iyi de, millete gülmekten bir şey öğrenemeyeceğim:D

Yorum Gönder

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...