3 Eylül 2010 Cuma

Şekilli Bokeh

Bokeh'lerin klasik şeklinden sıkıldıysanız bunu değiştirmenin çok kolay bir yolu var. Öncelikle az önce denediğim örnekleri göstereyim:)

İlk deneme çok başarılı olmadı

Yavaş yavaş olayı kapıyorum

Sevgi dolu bir Soot ball:D

Bu efekti yapmak için DIY'e başvuracabilir veya da şu adresten hazır kitlerden satın alabilirsiniz. Olay çok basit aslında, lensinizin önünü kapatan siyah bir karton kapak yapıp tam ortasına da bokeh in olmasını istediğiniz şeklini çizip kesiyorsunuz. Nasıl yapacağınıza dair bilgi de şu adreste.



DIY Queen Hesim bana 2 dakikada yaptı valla ^_^. Dikkat edilmesi gereken noktalardan biri, açtığınız şeklin tam ortada olması gerekliliği. Yoksa odaklanmada sorun yaşıyorsunuz. Ben yukarıdaki fotoğrafları kapak olmadan önce manuel focus alıp sonra objektife kapağı kapatarak çektim. F değeri düşük bir lensle ve en düşük F değerinde çekerseniz daha iyi sonuç alırsınız. Ben Canon 50mm F1.8 lensimi kullandım.
 İyi eğlenceler:D

6 yorum:

[Reply] noraashira dedi ki...

Süper olmuş, ben de deniceem :)

[Reply] Alice dedi ki...

çok güzel.ben de bundan yaklaşık beş altı çeşit yaptım,helezon-kalp-yıldız-karo vs.vs :)eşimle geçen gün denedik,bokeh'ler süper görünüyor ama eşim beni bir türlü netleyemedi.netlemeye çalışınca da arka tarafta şekiller görünmüyor.bizim de senin precious'ın gibi bir Canon'umuz var :) Eos 50 D,lensim de 50 mm,bize nasıl netlediğini anlatır mısın? görüşürüz,hesi'ye sevgiler :)

[Reply] Loreathan dedi ki...

@noranıngemisi
Sonuçları bekliyorum ^_^

@Unicorn
Eğer şekli tam ortaya yapmazsanız otomatik netlemede sorun oluyor. Ben kapağı tamamen çıkartıp netledim sonra netliği bozmadan kapağı geri taktım ve çektim. Bir diğer yol da, gözünüze güveniyorsanız manuel focus yapmak(kapaksız) sonra kapağı takıp çekmek.

[Reply] Alice dedi ki...

zaten burada anlatmışsın o kısmı sonradan gördüm pardon.teşekkürler.

[Reply] Seda dedi ki...

Ben de bir sürü yerde okuyup hiç denemeyenlerdenim :)
Çok güsel olmuşlar walla. Bunların yıldızlı, kareli olmadı cep telefonlu, televizyonlu, güneş gözlüklü, klavyeli (tmm sh.tini çıkardım :) versiyonlarını da bekliorus artıkın

[Reply] Matissera dedi ki...

allammm Loreyy süper bişi buu!!
Hesi'cik yapıverir hemen tabi ^_^, canım o!
hihi baka baka bi kaldım çok şirinn bu kalplerr, kimbilir daha neler yapılır böyle harika bişi. bu Hesican smiley ♥_♥ de Hesi'ciiime gitsin >.<

Yorum Gönder

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...