17 Nisan 2013 Çarşamba

Neler oluyor dostum?


Son dönemlerde klasik twitter, instagram gibi hızlı paylaşım olayına dalıp blogu sallıyorum. Neler yapıyorum bir özetliyeyim dedim.

Candy Crush level 65 ile dövüş ediyorum. Çikolatadan şekerden soğuttu beni, Adi pis bir bölüm. Zeki Müren'in dediği gibi, oyunun sesi bile derin karanlık çukurlardan geliyor gibi oldu artık. Ohhoo daha ne bölümler var demeyin sakın, vardır elbet ama benim başımdaki bela bu şu anda. Kendisi için şöyle bir çalışma yaptım


Bu bölümü tasarlayan adam kesin o gün karısı ile kavga etmiş, tuttuğu takım yenilmiş veya sırf adilikten ehi ehi diye gülerek bu bölümü yapmış. Redhack'i bu adamı bulmaya davet ediyorum.

Eloram, tatlı elf prensesi kızım uyuduğu zamanlarda bulduğum fırsatlar da da oyun oynuyorum, dizi izliyorum. Crysis 3 kurdum ama emenn dedim sıkıldım.Yetmiş artık yaa, görünmez ol sürün sürün adam vur filan, havasına giremedim. Neden yay kullanıyoruz o teknolojide bir de. Teknolojik olsa ne olur yay, yine ok atıyor, okun kadar varsın. 

Bir de oyunu full herşey açık oynamaya kalkınca sezilebilir bir yavaşlama oldu. Böyle şeyler olunca eyvahh bilgisayar upgrade gerekecek diye tırsıyorum, yine forumlardan o iyi bu kötü, onu al bunu sat diye hardware haberleri okuma düşüncesi ile titreyerek kendime gelip, ayarları biraz düşürüyorum veya da oyunu siliyorum.

Bioshock Infinite oynuyorum ara ara, bitmesin diye yavaş oynuyorum. Ama savaş olayını çok sevmedim. Nereden kim ateş ediyor anlayana kadar geberiyorsun. Bazen adam gelmiş tam arkanda kafana sopa ile vuruyor, sen tepelerde raylarda gezen adam arıyorsun. Ben biraz da etrafı izlemek istiyorum, çok detay var ve savaş sırasında kaçırıyorsun. Neyse görsel olarak ve fikirler olarak çok çok güzel bir oyun.


Arada Planetside 2 kurdum, o kadar büyük ki haritalar, dalacak adam bulana kadar internetimi bitirecek diye yine emennn diyerek bunu da bıraktım. İki hava aracı uçurup diğerlerinin üssüne çaktım o kadar.

Borderlands 2'de çok övülüyor diye onu oynadım biraz. Yok yaa, beğenemedim onu da.

Warface beta'ya daldım, Crytek'in browserdan oynanan FPS'si. 2gb gibi birşey indiriyorsun, sonra dalıyorsun web browserdan team based FPS'ye. Grafikler web browserdan oynanan bir oyun için şaşırtıcı derecede iyi. Zevkli de oyun, ama işte bu ara sıkıntıdan saç rengini değiştiren kızlar gibi oyunlardan çabuk sıkılıyorum.

Farcry 3, aylardır yarım yamalak halde duruyor. O da bir yere kadar güzel de, çok özgür olmak da sıkıyor oyunda. Hep aynı şeyler, hayvanat öldürmeye de kıyamıyorum pek. Sileyim bari ben o oyunu.

Arada bir kaç indie oyun oynadım da akılda kalıcı bir şey yokmuş. Bir çoğu zaten deli saçması. Bunları oynayan adamlar gerçek hayata nasıl adapte oluyor bilemiyorum. Ben de merak edip oynuyorum, ben de az manyak değilim, ama sadece ne olduğunu görene kadar.

Dizi olarak da Spartacus(bitti), Game of Thrones, Bates Motel(iyi bayağı), Hannibal(çok iyi), Da Vinci's Demons(yeni başlayacağım), Walking Dead(bitti), Black Mirror(bitti) izledim/izliyorum

Bunun dışında neler oluyor, hmmm...

Taşınma sonrası hala evi yerleştirme, eşyaların yerini belirleme ve küçük düzeltmeler devam ediyor. TV hala salonda streç filme sarılı duruyor. Digitürk'ü iptal ettirdim. Yani sanırım...Adamlar yüzlerce kez arayıp taciz ettiler, neler vaad ettiler neler, en son ahlaksız teklif yapacaklar diye korkarak telefonu açmaz oldum. Mafyaya bir kez girdin mi çıkamazsın ya, ona benzer bir moda sokuyorlar insanı.

Fibernet de malesef bizim bölgede yok. Adsl'e geçmek zorunda kaldım. Şimdilik sorun yok ama hız fiber kadar değil tabiki de.

Geçenlerde iş seyahati için İspanya'daydım. Müşteri bir konu ile ilgili, "O konuyu yan odadaki gay'e soracaksınız" dedi. Adama laf soktu, küfürlü konuşuyor gibi oldu sandım. Meğerse guy demek istiyormuş. İspanyol aksanı ile gay demiş. Anlamsız gülümseyerek suratına baktım kadının, anlamadı tabi niye gülümsüyorum.

GDO'lu besinler olayı arttı ya son zamanlarda, Türkiyede öyle kafada adamlar var ki, bence kesin kafa yapan maddeler de karıştırıyorlar pirince, efendime söyleyeyim bulgura, buğdaya. Örnek kanser hastası kız için cebine para koyup düşürme haa diyen adam, sonra geçen internet gazetelerinden birinde gördüm; Dünyanın yakınından geçecek olan bir meteor için adam üşenmemiş, gazeteye log in olmuş, yorum olarak da "Bir şey olmaz" yazmış... Sonra ne yapıyor bu adam acaba, internette ne arıyor neye bakıyor?Çokomel filan yeyip bütün gün tavanı filan mı izliyor. Delileri anlamak istersin ya bazen,bunları da anlamak istiyorum. Resimli örnek, mesela şu alttaki amca. Sen Facebook'a girmeyi bile nasıl beceriyorsun aklım almıyor.


Akşam uzun süre sonra ilk defa sinemaya gideceğiz, Oblivion, Tom Cruise abi oynuyor. Son dönemin en bomba haberi de Yukikaze (Manga ve animesi var meşhurr)filmi çekilecek olması ve başrolde Tom abinin oynayacak olması herhalde. 

Bu arada heyecanla beklediğim bir diğer konu da, benimle aynı kafada ama elbette farklı zevkleri de olan ağabeyimin uzun süredir yazdığı fantastik kurgu kitabını tamamlamış olması. Ham hali bende de var vakit buldukça okumaya uğraşıyorum. Ne zaman yayınlanır bilmiyorum ama beğenileceğine eminim.



Neyse, arada yine yazarım see you later alligator.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...