1 Temmuz 2013 Pazartesi

Man of Steel - film yorumum


Bu filmi uzun süredir bekliyordum, sebebi ise çocukluğumda en sevdiğim süper kahramanın Superman olması. Şimdi son filmi ile yine neden bu kadar çok sevdiğimi bana hatırlattı. 

Hala hayal meyal hatırlıyorum, babam da ben ve ağabeyim gibi bu tarz filmleri çok seven birisiydi. Düşünüyorum da, beni ve ağabeyimi sinemaya Superman'i izlemek için götürdüğünde, benim şu anki yaşımla aynı yaşlarda olmalı. Ben o zamanlar daha 4-5 yaşlarındaydım. Yine hayal meyal da olsa hatırlıyorum, bu filmlere giderken en az bizim kadar heyecanlı olurdu. Demek ki o dönemden Superman'in kalbimde yer edinmesinin bir sebebi de babammış. Ne yazık ki günümüz  süper kahraman filmlerini ve bu filmi göremedi, eminim büyük heyecanla izlerdi. Huzur içinde uyusun...

Öncelikle karakterlere değinmem gerekirse;
Bence filmde en başarılı karakterlerden biri Antje Traue'in canlandırdığı Faora-ul'dı. Zaten güzel bir abla, kötü rolde daha da bir güzel ve başarılıydı.


Lois Lane olarak seçilmiş olan Amy Adams kesinlikle bu role uygun değildi. Sipsivri burnu ve kızıl sarı saçları ve sürekli ıslak bakan gözleri ile, bir Lois Lane olmaktan o kadar uzak ki. O burna odaklanmaktan filmi izleyemedim.

Russell Crowe Jor-el olarak çok iyiydi, beklediğimden de iyiydi hatta. Güzel uymuş rolüne.


Laurence Fishburne'ün Perry White olmasını da yadırgadım biraz. O tip şu sıralar benim için Hannibal dizisindeki Jack Crawford. Birden gazete patronu Perry White olarak dönüştüremedim kafamda.

Michael Shannon General Zod olarak uygun bir seçim olmuş. Oyunculuğu iyiydi.

Kevin Costner Jonathan Kent olarak uymuş, Kevin Costner'ı özlemişiz ya yazık, üzüldüm yine iyice yok oldu piyasadan. Neyseki bu filmle bir hareketlenme yaşar belki.

--- spoiler ---
Fırtınada, Clark'ın Superman olduğu anlaşılmasın diye kendini kurtarmasına gelmemesi için yaptığı el hareketi ve o sıradakı oyunculuk çok iyiydi, gözlerinde bile o anın ne anlama geldiğini anlıyorsunuz.
--- spoiler ---


Henry Cavill kal el olarak çok çok iyi bir seçim. Tam olması gereken Superman tipi. Mavi ve masum/insancıl gözler, siyah saç, köşeli çene ve kostüme gerek kalmadan zaten Superman gibi gözüken vücut yapısı.

Bir Superman fanı olarak genel anlamda filmi beğendim. Ama kıllandığım noktalar da olmadı değil tabi.


Bir çok kişinin dediği yoğun aksiyonun bayması fikrine sadece filmin sonlarında katılıyorum, insan bitsin artık istiyor. Çok yoruluyor. Ama aslında bu bir süper kahraman filmi, olması gereken sahneler, sadece çok uzatılmış.

--- spoiler ---
-Aynı generalin hem mekanize birlikleri yönetmesi hem de uçak kullanması???
-Superman'in uçmadan önce Lois'e biraz geri çekil demesi, sonra biraz daha gitsen iyi olur demesi, ne gerek var şimdi o ciddi anın içinde bu lafa.
-Kilisedeki sahne, tamam arkadaşını görmeye gitti de, ille bir "inanç" mesajı vereceksiniz değil mi?İlla ki Amerikan halkı bir bayrak ve kilise görecek filmde. Neyse çok uzatmadılar.
-Bazı aksiyon sahneleri çok karman çorman, ne oluyor kim kime vuruyor anlaşılmıyor.
 --- spoiler ---

Genel puanim 8,5/10.
Kesinlikle izlenmesi gereken bir film. Tavsiyem 3D olmayanı izlemeniz.

2 yorum:

[Reply] JAMES WHITE dedi ki...

Güzel tespitler var. Babam görseydi dalga geçecek daha çok detay bulabilirdi. :) Ben biraz daha duygusal bakıyorum böyle projelere. Fazla etkileniyorum. Lois konusunda hem fikir değiliz. Burada Lois için çizilen profil, senaryoya daha uygun. Ukala ve burnu havada orijinal Lois bu senaryoda çok itici olabilirdi. ;)

[Reply] Pelin P.A. dedi ki...

Ben bir de S muhabbetine çok güldüm, direkt Türk aklı çalıştı :)

Yorum Gönder

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...