21 Nisan 2009 Salı

Filmi çekilsin, ilk matinede ordayım



İnternet kafede uyuyakalınca...
Haber - AA
KONYA - Edinilen bilgiye göre, Konya'da bir internet kafeye arkadaşlarıyla gelen genç müşteri, bodrum katta bulunan masalardan birine geçti ve oyun oynamaya başladı. Bir süre sonra bilgisayar başında uyuyakalan genci, arkadaşları da unuttu.
Gecenin ilerleyen saatinde sahipleri işyerini kapattı. Yaklaşık 3 saatlik uykunun ardından bulduğu koltuktan kalkan genç, karanlıkta yolunu bulamayınca cep telefonunun ışığından yararlandı.
Bir süre kafe içerisinde dolaşan, çıkış yolu bulamayan, telefonla da yardım istemeyen genç üst katta bulduğu bir koltukta uyumaya devam etti."

Bence bu haberdeki olaydan süper sanat filmi senaryosu olur. Özet;
"O döneme kadar hiçbir şekilde hayatını sorgulamamış kahramanımız, arkadaşlarıyla herşeyden habersiz girdiği internet kafeden, hayatın anlamı ve yaşamın değerini anlayarak çıkar. Artık hiçbirşey eskisi gibi olmayacaktır"

Haberi okurken olası filmden şöyle sahneler canlandı gözümde. Her filmde olduğu gibi oynanan oyun doğru dürüst gösterilmez, ağız tadıyla bir "aha warrior oynuyo şey bu şey, LOTR Online!!" diyebileceğimiz kadar göstermez oyunu. (Ben X'de gösteriyordu, gerçi filmin olayı oydu tabi ayrı konu)

Kamera monitörün arkasından yavaşça çıkıyor, çocuğun yorgun gözlerinde parlayan monitör ışığı ve kısık bir şekilde oyundan gelen dövüş sesleri, gözler yavaşça kapanıyor kamera saati gösteriyor, en az bir iki dakika saate sabit kalıyor kamera. 2 dakika sonunda saatin epeyce ilerlediği anlaşılıyor. Sanat filmlerinin değişilmez unsuru sabit kamerada bıkkınlık getiren durağan sahne.

Uyuyuşa geçiş, daha küçük olduğu dönemlerde yaşadığı şoklar ile ilgili görüntüler, arkadaşı kedinin kuyruğunu çekmiş, kuşa taş atmış ama bu bakmış birşey yapamamış filan. Sonra terli bir şekidle uyanır kamera yüzünün dibine girmiş, absürd,çirkin çıkmış tipi.

Sonra elinde cep telefonu, cep telefonunun zayıf ışığı ile çevreyi araştırıyor kahramanımız, burada verilmek istenen mesaj tabikide; Ulaşmak istediği şeylere hayatı boyunca uzak kalmış olması, ailesinin kendisini yanlış yönlendirerek okumasına engel oluşu ve internet kafe müdavimi olarak geçen yıllara atıf. Cep telefonunun zayıf ışığı ile verilen akıllıca bir mesaj takdir ettim kendimi.

Üst kata çıkıp tekrar uyuya kalır, huzursuz uyku sonunda internet kafenin açılan kapısından süzülen parlak ışık gözünü alır, gözlerini kırpıştırarak ışığa bakar, artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır.

Alternatif son; internet kafe sahibi içeri hışımla dalar ve hırsız sandığı kahramanımızın kafasına router ile vurur, pekmezi akan kahramanımız yerde yatarken yine kamera burnunun dibinden göğe doğru yükselir, jenerikte de Nirvana'dan Dumb çalar...

Skin the sun
Fall asleep
Wish away
soul is cheap
Lesson learned
Wish me luck
Soothe the burn
Wake me up
I think I'm Dumb (x12)
Think I'm just happy (x3)

4 yorum:

[Reply] Plastik Dikenli Kaktüs dedi ki...

Haber güzelmiş. Ama sizin kurgunuz daha da ışıltılı :)

[Reply] Loreathan dedi ki...

Teşekkürler :D Filmi çekince sizi de beklerim, yalnız film gerçek zamanlı olacak burada özeti anlattım sadece. 12 saatlik doyasıya sanat :D

[Reply] Plastik Dikenli Kaktüs dedi ki...

Ben X i de izlemiş beğenmiştim. En az o kalibrede bir film bekliyorum o halde.. Oyuncu gerekirse ve soyunmalı sahne varsa gelirim ben hehe. Kolay gelsin efendim :)

[Reply] Loreathan dedi ki...

Karakterin uyku seansı sırasında rüyasında çıplak erkek görmesi, evet izleyiciye şok etkisi, güzel fikir:D

Yorum Gönder

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...