2 Haziran 2009 Salı

Aha!Macera



İş seyahati nedeniyle sürekli yurtdışına gidiyorum. Bu seferki yolculuğumda 2. kez Kazakistan'aydı. Pek sıkıcı bir ülke, herneyse olay o değil, dönüş uçağım gecenin köründe saat 03:20'deydi. Otelin önündeki taksiye 00:45 gibi gideriz dedim. Adam, 00:30'da başıma dikildi hadi gidelim diye, daha ağzımı açamadan çantamı çekiştirmeye başladı. Herneyse farketmez 15 dakika dedim ve yola çıktık. İn cin top oynuyor. 15 dakika filan gittikten sonra ve şehirden çıkmaya yakın, karanlık bir sokakta şöför arabayı sağa çekti, tam önünde de bir spor araba duruyordu. Spor arabadan vücutçu tipli biri indi ve şöför de bana hiçbirşey demeden arabayı stop edip dışarı çıktı. İkisi arabanın arkasına doğru ilerlediler. 1 dakikalık bir sessizlik ve gergin bekleyişten sonra, tam anaeeam noluyo lan diyecekken, şöför hızla arabaya bindi. Arabaya binerken de ceket cebine 2 paket tıkıştırdığını gördüm...Paketler beyaz bir tozla doluydu. O anda aha macera galiba dedim, ve gergin bir şekilde havalimanına doğru yolumuza devam ettik. Neyseki sağ salim havalimanına vardım. Ama indikten sonra birden kafama dank etti. Ya bu herifler benim bavuluma birşey attıysa?Gecenin köründe havalimanı girişinde çantamı aradım taradım neyseki birşey yoktu.

Şöför alıcımıydı satıcımıydı anlamadım ama neyseki ben bu alışverişe alet etmeden olaydan ve Kazakistan'dan kurtuldum. Kazakistan'da karbonat alışverişi tehlikeli ve yasadışı bir iş herhalde diye düşünüyorum.

Bu arada Kazakistan'ın meşhur yemeği Beşparmak'ı deniyim dedim, tercümana nasıl yapılıyor diye sordum, iyi ki sormuşum...At eti sevmeyen denemesin diyeyim. Bol miktarda et ve at eti ile yapılan bir yemek. Et yok diye filan değil, at eti yemek Kazakistan'da normal karşılanıyor. Ama yani at bu be, koşar, yarışır, asil hayvandır filan dedim, yazık değil mi dedim. Bu atlar özel, yenmek için(omg!!!) yetiştirilen atlarmış.

2 yorum:

[Reply] mit dedi ki...

Ucuz yırtmışsın :) Ben de "Spor arabadan vücutçu tipli biri indi" dediğin yerde bi eyvaaah koyuverdim, ne yalan söyliyeyim. Neyse ki adamların hayalgücü benimki kadar kuvvetli değilmiş :) Kazakistan'ın meşhur yemeği için verdiğin tavsiye için teşekkürler. Neydi adı, Beştoynak? :)

[Reply] Loreathan dedi ki...

Heheh evet adrenalin maksimuma vurdu 1 dakika için. Beştoynak taze olursa yenir sanki....böghk

Yorum Gönder

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...