15 Haziran 2009 Pazartesi

Buralar bööööyle bostandı bee.

Çocukluğumun çok büyük bir kısmı İzmit/Değirmendere' de geçti. İlkokuldan, orta 2. sınıfa kadar İzmit Özel Seymen Koleji'nde okumuştum. İstanbul'a 1992 senesinde taşındık. Yani okulumu ve çevresini görmeyeli 17 sene geçmiş.

Haftasonu kuzen evleniyordu ve düğün İzmit'teydi. Düğünün yapılacağı otele geldiğimizde, otelin hemen karşısında bir bina ve girişinde de Özel Seymen Koleji yazdığını gördüm. "Hananı hone!?"nidaları ile binaya bakakaldım. Hemen oranın yerlilerine bu okulun benim hatırladığım, senelerce okuduğum okul olup olmadığını sordum. Öyleydi... inanamadım. Uzun bir süre milleti "Ya burası varya, tarlaydı tarla, şu sitelerin olduğu yerde yemekhane vardı bilmemne vardı" diye anlata anlata baydım. Sonra baktım aldığım tepkiler "hı hıı tabi eh değişiyor filan" olunca neyse dedim, hayretimi kendime sakliyim, öncesine bilmeyene enteresan gelmez tabi.

Okuldan hatırlayabildiğim tek şey futbol sahasıydı, o duruyordu. Onun dışında çevresinden geçen otoban, siteler, otogar filan sanki başka bir şehirde başka bir yerdeydim. Yemekhane, ilkokul ve ortaokul/lisenin ayrı ayrı binaları, kapalı spor salonundan sadece tek bir bina ve futbol sahası kalmıştı.

Neyse sıkıldım şimdi, heyecanlı anlatamadım. Bunu okuyanlar da " Eh değişiyor heryer, çok bina yapıldı" dan fazla birşey demiyordur normal olarak. Öyle işte, 17 senede bu kadar değişim peh peh peh dedirtiyor. Sabah MSN'de o okulda beraber okuduğum bir arkadaşa rastladım da neyseki o biraz anladı "vay anasını, olm neler olmuş" filan dedi rahatladım.

2 yorum:

[Reply] mit dedi ki...

Eskiden karşıma geçip de bu tip muhabbetlere girenlere gıcık olurdum. Şimdi büyüdüm, aynı muhabbetleri ben yapıyorum, millet bana gıcık oluyor :)

[Reply] JAMES WHITE dedi ki...

Seymen Kolejini çevresi kilometrelerce uzunluğunda tarlaydı. Hem de mısır tarlası. Okul o kadar uzaktı ki, servisler bizi götürürdü ve yol yaklaşık 1 saat sürerdi. Eski hali çok daha iyiydi tabii. :)

Yorum Gönder

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...