9 Temmuz 2009 Perşembe

Transformers 2



Dün akşam Hesionka ile Transformers: Revenge of the Fallen'ı izledik. Birinci filmde hoşuma gitmeyen herşey ve hatta fazlası ikinciye de taşınmış. Öncelikle şunu söyleyeyim, efektler ve birçok fikir çok hoşuma gitti fakat şu karizma timsali olabilecek filmi nasıl cheesy, gereksiz esprili, saçma budala karakterlerle bezeli ve artık formüle oturtulmuş aşk hikayesini katarak bayağılaştırmayı başarıyorlar anlayamıyorum. Hedef kitle öncelikle USA olunca, herhalde bu tarz şeyleri filme katmayı kendilerine bir görev olarak biliyorlar.

Buradan sonrasında filmde kıl olduğum ve beğendiğim şeyleri yazacağım. Spoiler içeriyor, o yüzden filmi izlememiş olanlar okumasın.

1. Gerzek aile, gerzek anne, annenin yaptığı saçma hareketler ve konuşmalar. Üniversitede satılan uyuşturucuyu doğal ot olarak algılayabilen(üstünde marihuana yaprağı resmi
olmasına rağmen) ve diğerlerinin sözlerini dinlemeden ağzına tıkacak kadar gerzek bir anne olabilirmi. Olsa bile bu filmde ona ihtiyaç ne?
2. Osurmanın hala bazı insanlara komik gelmesi anlaşılacak bir şey değil. Hele Transformer'ların osurması, neden?
3. Vıcık aşk hikayesi ve artık görmekten kusacağımız, biri üniversiteye giden diğeri geride kalan sevgililerin hikayesi.
4. Megan Fox, tamam çok güzel. Ama yönetmen Michael Bay denen adam, madem motor tamir ederken dötünü havaya diken, sürekli şuh bakan ve ağır çekimde koşarken memişleri sallanan
kız lazım, koy bi pornocu, daha ucuza gelir, hem kızcağız da yeni bir sektöre geçer sevap işlersin kurtarırsın. Oyunculuk gerektiren bir durum da yok filmde. Megan abla da nasıl uymamış tamirhane kızı rolüne, öyle abla tamirhane de çalışır mı? Çalışssa bile o kıyafetle ortada dolanır mı?
5. Afro Amerikalı modunda takılan robotlar ne alaka?(Imdb'de okuduğum kadarıyla birinin altın dişi de varmış!!!?). Ne ara siz gangsta oldunuz da o moda geçtiniz?
6. Robotların değişimi ve kavga edişleri sırasındaki karmaşa insanı çok yoruyor, detaylı bir şekilde görmek istiyorsun ne nasıl değişiyor, kavga sırasında neler oluyor ama 3D karmaşası ve metal yığınından başka bir şey algılayamıyorsun. Sinemada anlaşılmıyor sa DVD'de nasıl olacak.
7. En sonda piramide tırmanan dev robotun altından sallanan 2 topun, afedersiniz ama maşşaklara benzetilmesi ve ima edilmesi.
8. Küçük robotun Megan Fox'un bacağına azgın bir köpek gibi sürtünmesi??Neden yani ne alaka?
9. Filmin başında çiftleşen köpeklerin görüntüsü?Bu kısım en saçmasıydı, böyle bir şeyi göstermeye ne gerek var, ne kattı filme, birşey katmasından çok bizden birşeyler götürdü.

Beğendiğim kısımlara gelince,

1. 3D animasyonlara verilen emek inanılmaz, çok başarılı ve gerçekçi, bu efekt olayı daha ne kadar gelişecek acaba.
2. Kedi şeklindeki robota bayıldım, muhteşem hareketleri ve animasyonları var. Yazık oldu hayvana.
3. Muhteşem fikirler vardı filmde, Hayalet uçağın bir elder oluşu ve kedi robotun ağzından bıraktığı topların dönüştüğü robot ilk aklıma gelenler.
4. Optimus Prime

Şu salak kısımları olmasa ve daha detaylı bir hikaye olsa, robotların karizmasını çizecek sahneler olmasa çok daha yüksek bir puan verirdim ama benim puanım ancak 6/10 bu film için.

4 yorum:

[Reply] JAMES WHITE dedi ki...

Sinema sektörü para kazanmak için genele hitap etmek durumunda. Özellikle de Amerikan sineması kapitalizmin ilk kuralı olan para kazanda nasıl kazanırsan kazan mantığıyla hareket ettiği için, yüksek bütçeli projelerde geneli kapsayan gerizekalılara da hitap etmek zorunda hissediyor. Mecburen bahsedilen türden sefil sahnelere maruz kalıyoruz. Transformers'ı Japonlar çekmiş olsaydı, çok daha sanatsal ve elite hitap eden bir proje olabilirdi. Yine de orjinal DVD arşivimizdeki yerini alacağı şüphesiz.

[Reply] Stil Direktoru dedi ki...

Transformers'ı Ömi ve kardeşimle izlemiştik enişte,kardeşim 2. yarıyı izlemedi bile. Kendisi çocukluğundan beri, ilk çıkan Optimus Prime figürünü saklar ve paketli halde :) Filmin rezalet kareografilerine, rezalet aşk sahnelerine, Optimus'un ölüp dirilişine, 100bin defa saydırdık... O çıkan insan görünümlü Decepticon Terminatör müydü anlam veremedim di hatta. Kardeşimde, çocukluğumun çizgi filmine ettiler dediydi :O

[Reply] Loreathan dedi ki...

@ஐ : ) STİL DİREKTÖRÜ ( : ஐ

Valla bence hiç aşk meşk olmasın bu filmlerde, versinler saf aksiyonu damardan ağzımız açık izleyelim, ne gerek var bozuyorsunuz ambiyansı. Ha Megan Fox ablayı severiz o ayrı:)

[Reply] Stil Direktoru dedi ki...

Orasını ben bilemem ama bence de diyeceğine eminim- kardeşimin yani :)

Yorum Gönder

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...