11 Şubat 2009 Çarşamba

Previously on Lost

Sonunda tırt birşeye bağlanacağından oldum olası korktuğum, bir yandan da hastası olduğum Lost dizisinde, her nedense türlü manyaklığına, yaptığı pisliklere rağmen Benjamin Linus'un hastasıyım. Birçok kişi sevmiyor bu karakteri ama ben baştan beridir her türlü olayını, diyaloğunu kahkaha ile izliyorum, resmen adamın yaptıklarından zevk alıyorum. Bu herifin yanında dizideki herkes bi ebleh, salak kalıyor. Desmond değil tabi Desmond'ın hastasıyız brotha.


Bu Benjamin denen adam gerçek hayatta da böyledir kesin. Üç dört bölüm için anlaşması varmış başlangıçta ama dizinin bir numaralı adamlarından oluverdi. Senaristlere gözlerini belerte belerte "I will continue to act in this series John(John'u uydurdum, dizide paso John dediği için kulağa hoş geliyor diye yazdım" dedi kesin, senaristlerde tırstı. Keza o bakıştan her an Supeman'inkine benzer ama mavi renk lazer atacak gibi bir hali var.

Birçok dizide olduğu gibi bunda da kullanılan birkaç saniyelik veya 20 dakkalık reklama girmeden bir heyecan fırtınası ve merak yaratma taktiği var. Şöyle ki efendim; Karakterlerden biri çok önemli ve merak uyandırıcı bir soru sorar,

-Orada ne var John(yine John, ne Johnmuş arkadaş)

Tam bunu der, kamera Johnu gösterir ama cevap vermez ebleh ebleh bakar, gerilimli müzik girer pat ekran kararır reklam girer veya 2 saniye sonra(reklam girdiysen 20 dakika sonra) soru tekrar sorulur.

Bu sefer Hemen cevap verir John efendi. E kardeşim demin sorduğunda 3 saniye bekledin bişi demedin, şimdi sorar sormaz cevap verdin, nasıl iş bu. (Zamanda kayma atlamaya gönderme diyeceğim ama o zaman tüm dizileri buna bağlamak lazım)

Şimdi düşündüm de bu Benjamin dizide en çok dayak yemiş adam, yaptığı herşey mübah o yüzden. Ezilenin yanındayım sanırım.



See you in another entry Brotha (Desmond'a birşey olsun, shift+delete ile silerim tüm diziyi harddiskten..korsana hayır)

8 yorum:

[Reply] Tuğba Agaci dedi ki...

Yüzümde bir gülümsemeyle okudum bu yazıyı :) En heyecanlı sahnede ekranın ses efektleri eşliğinde kararıp,reklam molasından sonra başa alınması gözümde canlandı(ne uzun bir cümle oldu).Neyse ki t.v.'deyken değil de dvd'den izleme fırsatım oldu,buna rağmen heyecanlanmamak elde değildi..

[Reply] Loreathan dedi ki...

Evet Lost'un hastasıyız :D ben de internetten indirdiklerimi izlediğim için ve kendileri tv'den çekim olduğu için bu kararmaları yaşıyoruz. Tek fark arada reklam yok:)

[Reply] mit dedi ki...

Ben'in sesini kulaklarımda duymuş gibi oldum okurken :) Des konusunda da tamamen aynı fikirdeyim. Desmond'ın kılına zarar gelirse Lost da nalları diker benim için.

[Reply] Loreathan dedi ki...

Ben'in hastasıyız ama Desmond diyince akan sular durur. Jacob olsun, ada olsun Desmond, herşey yakışır ona:D

[Reply] Ova (Excuse My Reading) dedi ki...

arkadaş ara vere vere içine ettiler lost keyfimizin tam havaya giriyoruz berserk moduna geliyoruz hoop hadi şubata kadar bekle, bitti sezon. bu sezon da 13 bölüm olucakmış zaten of yani :( linus la son veda diyelim bu sezonun adına, ben de hastasıyım

[Reply] Loreathan dedi ki...

Ben şu an için kafamdan sildim Lost'u, yeni sezon çıkmasına yakın yine tırım tırım aranırım nette ne olmuştu ne bitmişti diye:)

[Reply] Başak Ağın dedi ki...

sinir bozabilitesi yüksek açıklar var şu an, akıllıca kapatmazlarsa halimiz harab olur.

bkz:
http://wykka.blogspot.com/2009/08/wykkanmlan-sezon-finali.html

son paragraf :)

[Reply] Loreathan dedi ki...

@wykka

üstteki ile aynı mesajı atıyorum ehu

Ben şu an için kafamdan sildim Lost'u, yeni sezon çıkmasına yakın yine tırım tırım aranırım nette ne olmuştu ne bitmişti diye:)

Yorum Gönder

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...