2 Şubat 2009 Pazartesi

World Of Warcraft ve ben...


Kitap yazacağım insanları çok etkileyeceğim düşüncesiyle kitap yazıp, kendisine her ne kadar yazdıkları muhteşem gelse de, sonuçta fiyasko olan yeni yetme yazarların kitaplarının adlarına benzedi başlığım. Herneyse konu ile alakasız bir giriş oldu.
Bu oyunla daha eşimle flört etme dönemlerimizde tanıştık, 2005 senesi diyebiliriz. O gün bu gündür bizi ve 11.500.000 (dile kolay değil o yüzden yazayim onbirmilyonbeşyüzbin) kişiyi sıkmadan kendine bağlayabilen, arasıra küstüğümüz bıraktığımız ama yine de geri döndüğümüz bir fenomen.
Kuzenimin kesinlikle karşı olduğu, gereksiz bulduğu, ama sonunda onu da kendisine bağlayan bir oyun. Uyuşturucu gibi başlayan bırakamıyor diyeceğim ama alakası yok. Sadece eğlenmek için seçilen birşey bu, bilgisayar oyunları ile pek alakası olmayan kişileri bir süre sonra sıkabilir. Ayrıca birçok kişi bu oyun için bu kadar vakit harcamak istemeyebilir. Önemli olan dengeli bir şekilde gerçek hayattan kopmadan oynamak. Ben şahsen bu oyunda çok eğleniyorum, sadece bir oyun olarak görmüyorum, arkasındaki hikaye ve yapımcıların yaratıcılığı beni çok etkiliyor. Gerçek hayattaki sıkıntılardan bir süreliğine uzaklaşmak için zararsız bir uğraş ve hobi olarak görüyorum.
Oyun gerçek hayattaki, daha iyi iş, daha başarılı olmak, daha çok para, ünlü olma gibi birçok isteği, farklı şekillerde sunuyor. Farkında olmadan veya olarak, diğer oyuncularla yarış içine giriyorsunuz, veya da onları takmasanız da kendinizle yarış içine girip hep daha iyi ve başarılı olma dürtüsünü oyuna yansıtıyorsunuz.
Bu ne yaa bilimsel makale gibi oldu. Arkadaş ben bu oyunu seviyorum, müthiş eğleniyorum, Blizzard Odin tuttuğunu altın etsin diyeceğim ama hangi oyunu yapsan altın oluyo zaten(ne kelime oyunu yaptım beh:)
Yeni eklenti pakedi ile kendini gerçekten aştı bu Blizzard. (Konu ile ilgili ingilizce yazılarımı http://loreathan.livejournal.com/2987.html ve http://loreathan.livejournal.com/824.html adreslerinden izleyebilirsiniz)

Akşam olsada biraz yaratık dövsem, güzel eşya alet edavat kovalasam, açık arttırmaya koyduğum şeyler satmış mı baksam.
...FOR THE ALLIANCE...

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...