29 Temmuz 2009 Çarşamba

Müzikli bloglar

Müzikli blog sahibi sözüm sana, tamam sevdiğin şarkıları insanlarla paylaşmak, ben bunları dinliyorum diye göstermek istiyor olabilirsin. Ama en azından bloguna girdiğimde otomatik olarak müzikler çalmaya başlamasın. En olmadı kolay biryere koy şu müzik çalan widget zımbırtısını da hemen kapatabileyim.

Bir kaç ayrı tab halinde açtığım blogları incelerken, birden Skype için kullandığım USB telefondan(hoparlör görevi ona geçti takınca nasıl olduysa) "hmhmm djdjtt tststst hhmmmm" diye homurtu ve sesler gelmeye başlıyor. Anlayamıyorum bu ses nereden geliyor derken uyanıyorum ki açtığım onca tab arasından bir blogda müzik çalıyor, ama hangisi ara ki bulasın. Sevmediğim tarz bir müzikse iyice çileden çıkıyorum kapatana kadar.

Myspace'e de sırf bu yüzden gıcığım var. Bi giriyorsun birisinin sayfasına, anaaaaaa müzikler çalmaya başlıyor, resimler açılıyor, java, flash bilmemne onlarca plugin çalışmaya başlıyor, medrano sirki gibi ortam.

Diyeceğim şu ki, mp3 çalarınızda, bilgisayarınızda, müzik setinizde rahat rahat çalın sevdiğiniz parçaları. Otomatik çalışmasın o blog playerları. Otomatik neşe gelmiiiiiiiiiii. Vay anasını be ne müzikler dinliyor diye kimse hayran olmuyo onu da söyliyeyim.

5 yorum:

[Reply] Hesionka dedi ki...

ya ben bu konuda bişi yazıcaktım, nerden başlasam nasıl toparlasam die düşünürken sen yazmışsın koci.

yani tamam insanlar bloglarına müzik koymak isteyebilirler ama otomatik olarak çalmaya başlaması resmen tecavüz. niye zorla empoze ediyorsun ki bana? İstersem basarım play'e dinlerim "nasılmış bakalım bu arkadaşın sevdiği müzik" die.

ama ben zaten bilgisayarda sürekli müzik dinliyorum ve otomatik müzik çalan sayfaya kesinlikle tahammül edemiyorum ve o sayfayı kapatıyorum anında.

[Reply] Ayşegül dedi ki...

Ben de her ne kadar bloguma sevdiğim şarkılardan oluşan bi playlist koymayı istesem de, başkalarının sayfalarında buna tahammül edemeyenlerdenim. Zaten o sırada başka bi müzik dinliyo oluyosun büyük ihtimalle, şarkıları birbirine karışıyo ve gezinmek istediğin bloga bakmadan köşedeki çarpıya gidiyo elin.. di mi ama
=)

[Reply] Loreathan dedi ki...

@Ayşegül
Aman diyim sen özenme bunlara, koy sevdiğin şarkıları ama otomatik başlamasın:)

[Reply]
Adsız dedi ki...

Çok katılıyorum, feci katılıyorum. Şans eseri sevdiğim bir melodi başlarsa fonda ne ala! Koy yine şarkını, listeni neyse ama bırak ben istersem dinleyeyim...

Sevgiyle,
Bettra...

[Reply] Loreathan dedi ki...

@bettra

Hehe iyi bir tek ben değilmişim böyle düşünen:)

Yorum Gönder

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...