15 Ağustos 2009 Cumartesi

Moai heykelinin gizemine şahit oldum

Başlığı gören de bilimsel araştırma yaptım onunla ilgili makale yazıyorum sanıcak, aslında benim yaşadığım gizem gayet tırt ama olsun.

2006 senesinde iş için Brezilyada fuara gitmiştim. Uçaktan indim ve bavulumu beklerken, bavulların geldiği banttan şu aşağıdaki Moai heykelinin yaklaşmakta olduğunu görerek dumur deryalarına daldım. Sadece o koca kafa bantta dönmeye başladı, işte o an Moai heykellerinin gizeminden daha büyük bir gizem yaşadığımı anladım. O kafa neden orada? Nasıl sığdırdınız onu oraya?Sahibi kim?



Meraktan bavulumu almış olmama rağmen orada onu kimin alacağını öğrenmek için bekledim. Kafa her tur atışında etraftaki herkesin kafası da onunla beraber bir ahenk içinde gittiği yöne doğru dönüyordu. Bir süre sonra asla öğrenemeyeceğim bu gizemi olduğu gibi bırakarak arkama bakmadan havalimanından çıktım.

2 yorum:

[Reply] Korhan Korman dedi ki...

Aslında Türk'tür. Hikmet Moai 1657 yılında aşağı keserce'nin çötlüpınar mevkiinde yaşamış. O zaman Brezilya yokmuş. Onun yerine orada turunçgiller yaşarmış. Efendim bin atlı portakal o gün çocuklar gibi şen olarak akına çıkmışlar. Hikmet gürgenden odunu kaptığı gibi varmış üstlerine. Başlamış etraflarında dönmeye. Gerçi malmıymış dediğinizi duyar gibiyim. Herifler bin kişi hikmet 1. 3 kişi olsalar da hikmet 1 olsa neyse. Sen portakallar bu hikmeti böööyle yonta yonta heykel kıvamına getir bırak. İşte o gün bugünden geçmişin anısına hikmetin temsili dönüşü havaalanı bavul bantlarında yaşatılır.. merak ettiğin başka şeyler olursa danış gene bana.

[Reply] Loreathan dedi ki...

Hikmet'in kafa sağlammış, beton kafa diye buna derim. Sinemada önüne oturursa yandın.

Yorum Gönder

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...